Supa de fasole verde

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Supa de fasole verde

Ingrediente

  • 500 gr de fasole verde
  • 3 catei de usturoi
  • 100 gr de slanina afumata
  • o lingurita de boia de ardei dulce
  • o lingura de faina
  • 100 ml de ulei
  • 3 litri de apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala si se alege fasolea verde rupandu-se bucati.

Se pune apa sa fiarba iar cand clocoteste se iau 2 polonice din apa si se toarna peste fasoile sa se opareasca.

In restul de apa apoi se ia fasolea cu o paleta si se puensa fiarba mai departe.

In ea se pune si bucata de slanina afumata sa iasa gustul din ea.

Se rade un catel de usturoi sa fiarba impreuna.

Cand fasolea este fiarta separat se face un rantas din ulei, restul de usturoi si boiaua de ardei se stinge cu apa si se atoarna peste supa din oala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa