Supa de Conopida Coapta si Ciuperci

Complexitate
redusa
Supa de Conopida Coapta si Ciuperci

Ingrediente

  • ulei de seminte de struguri (cocos, masline etc)
  • 1/4 lingurita ierburi de Provence (sau alte arome dupa plac si ce cantitate doriti)
  • sare si piper dupa gust si daca mai este cazul
  • putin praf de usturoi
  • 1,5-2 lt supa de legume (de casa sau de cumparat sau apa)
  • 1 conopida mai mica desfacuta in buchetele
  • 150-200 gr ciuperci proaspete
  • 1 morcov mai mare
  • 1/4 dintr-un bulb de telina
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa mare/tocata marunt

Mod de preparare

Conopida dupa ce este spalata se desface in buchetele, daca sant prea mari se taie in doua sau patru. Se scurg bine de apa se pun intr-un vas si se pun deoparte. Intr-un paharel micut se pun ierburi de Provence (sau folositi orice aroma va place si ce cantitate va place) putina sare si piper, praf de usturoi dupa gust, adaugati peste ele cateva linguri de ulei de calitate (eu am pus circa 5 linguri de supa).

Pregatiti cuptorul la temperatura de 400 f/200C si apoi aranjati conopida in tava de copt. Stropiti cu amestecul de ierburi si ulei, invartiti bine sa se acopere conopida cu uleiul pe toate partile, aranjati apoi intr-un singur rand si puneti la cuptor.

In timp ce conopida noastra se coace, pregatim legumele. Le spalam, le curatam si le tocam marunt, morcovii ii feliem, la fel si patrunjelul si pastarnacul daca sant subtiri, daca sant mai grosi se despica in doua/patru si apoi se feliaza.

Telina, ceapa si ardeiul se maruntesc, ciupercile se spala, se curata (sau nu) de coaja, se feliaza si ele se presara putin suc de lamaie peste ele pentru a preveni oxidarea lor. Intr-un vas mai mare se pune ulei, aproximativ 5-6 linguri, se adauga ceapa si se dunstuieste.

Se adauga apoi morcovul, patrunjelul, telina, pastarnacul si ardeiul, se invart in ulei se adauga putina supa de legume. Se lasa doua trei minute la fiert dupa care se adauga ciupercile. Se mai fierbe putin, se adauga restul de supa de legume.

Daca considerati ca este prea groasa supa mai puteti adauga putina apa. Laasati sa dea in fiert, gustati de sare si piper, daca supa de legume nu a fost prea condimentata dregem dupa gustul nostru. Dupa 10 minute de la adaugarea supei punem inauntru si conopida coapta deja si mai lasam la fiert inca 5 minute. Legumele deja sant fierte.

Punem in farfurii servim cu smantana sau nu, dupa preferinta. La sfarsit se poate adauga patrunjel tocat, tot dupa preferinta. Noi am mancat ... sotul si cel mic au folosit smantana, eu am mancat simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Inghetata de trandafiri si banane
1
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
5
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Parteneri
Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de...

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti