Conopida dupa ce este spalata se desface in buchetele, daca sant prea mari se taie in doua sau patru. Se scurg bine de apa se pun intr-un vas si se pun deoparte. Intr-un paharel micut se pun ierburi de Provence (sau folositi orice aroma va place si ce cantitate va place) putina sare si piper, praf de usturoi dupa gust, adaugati peste ele cateva linguri de ulei de calitate (eu am pus circa 5 linguri de supa).
Pregatiti cuptorul la temperatura de 400 f/200C si apoi aranjati conopida in tava de copt. Stropiti cu amestecul de ierburi si ulei, invartiti bine sa se acopere conopida cu uleiul pe toate partile, aranjati apoi intr-un singur rand si puneti la cuptor.
In timp ce conopida noastra se coace, pregatim legumele. Le spalam, le curatam si le tocam marunt, morcovii ii feliem, la fel si patrunjelul si pastarnacul daca sant subtiri, daca sant mai grosi se despica in doua/patru si apoi se feliaza.
Telina, ceapa si ardeiul se maruntesc, ciupercile se spala, se curata (sau nu) de coaja, se feliaza si ele se presara putin suc de lamaie peste ele pentru a preveni oxidarea lor. Intr-un vas mai mare se pune ulei, aproximativ 5-6 linguri, se adauga ceapa si se dunstuieste.
Se adauga apoi morcovul, patrunjelul, telina, pastarnacul si ardeiul, se invart in ulei se adauga putina supa de legume. Se lasa doua trei minute la fiert dupa care se adauga ciupercile. Se mai fierbe putin, se adauga restul de supa de legume.
Daca considerati ca este prea groasa supa mai puteti adauga putina apa. Laasati sa dea in fiert, gustati de sare si piper, daca supa de legume nu a fost prea condimentata dregem dupa gustul nostru. Dupa 10 minute de la adaugarea supei punem inauntru si conopida coapta deja si mai lasam la fiert inca 5 minute. Legumele deja sant fierte.
Punem in farfurii servim cu smantana sau nu, dupa preferinta. La sfarsit se poate adauga patrunjel tocat, tot dupa preferinta. Noi am mancat ... sotul si cel mic au folosit smantana, eu am mancat simplu.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii