Supa de Cartofi IV

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cca 3/4 kg Cartofi
  • 1/2 telina
  • 2-3 praz
  • 2 cepi
  • 25g unt sau margarina
  • Cca 1/2 de supa (apa fiarta cu cubulete knorr pui sau vita - dupa gustul bucatarului)
  • Cca 1dl frisca lichid
  • Cca 250 gr bacon taiat cubulete mici
  • Sare si piper alb
  • pur taiat foarte marunt (daca nu aveti pur se poate inlocui cu pantrunjel sau cele mai subtiri cozi de ceapa foarte tanara)
  • Pentru buchetel:
  • o frunza de dafin
  • o legatura mica de pantrujel
  • o crenguta mai mare de cimbru

Mod de preparare

Curatam cartofii si telina, si le taiem cuburi mici. Praz-ul curatat se taie rotite subtiri. Rotitele de praz la dam de o parte si le pastram pentru mai tarziu, cele albe impreuna cu cartofii, telina, ceapa taiata foarte marunt, si untul (margarina) se pun intr-o oala si lasam sa se caleasca putin, dar sa nu sa se rumeneasca.

In acest caz recomand o oala de tefal. Preparam un buchetel din frunza de dafin, pantrujelul si crenguta de cimbru, care se adauga in oala. Imediat dupa de adauga si supa. Acoperim oala cu capac si lasam supa sa fiarba la foc mic pana totul e fiert foarte bine.

Acum scoatem buchetelul din supa, frecam supa printr-o sita sau zdrobim intr-un blender. Se toarna supa inapoi in oala si se adauga frisca si rotitele verzi de praz. Mai fierbem supa pana prazul e bine fiert. Gustam supa si adaugam sare si piper alb dupa gust. Se mai poate adauga putina apa daca supe e prea groasa.

Bacon-ul se caleste bine intr-o tigaie uscata, dupa care se scoate din grasimea depusa pe un suport cu servetele de bucatarie ca sa imbibe grasimea ramasa pe bacon.

Supa se toarna intr-un oala mare de servire si se presara peste bacon si purul tocat marunt.
Pofta Buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Tort de mere caramelizate
3
Dulciuri

Tort de mere caramelizate

Tort de mere caramelizate
Reţetă de preparare a papanaşilor
4
Dulciuri

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu bulion
5
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Parteneri
Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze
Bucataras.RO

Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze

Pot sa va spun ca m-a uimit aparatul Panini Maker Breville nu m-as fi gandit ca la un aparat de sandwich-uri pot face si...

Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj