Supa de Cartofi IV

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cca 3/4 kg Cartofi
  • 1/2 telina
  • 2-3 praz
  • 2 cepi
  • 25g unt sau margarina
  • Cca 1/2 de supa (apa fiarta cu cubulete knorr pui sau vita - dupa gustul bucatarului)
  • Cca 1dl frisca lichid
  • Cca 250 gr bacon taiat cubulete mici
  • Sare si piper alb
  • pur taiat foarte marunt (daca nu aveti pur se poate inlocui cu pantrunjel sau cele mai subtiri cozi de ceapa foarte tanara)
  • Pentru buchetel:
  • o frunza de dafin
  • o legatura mica de pantrujel
  • o crenguta mai mare de cimbru

Mod de preparare

Curatam cartofii si telina, si le taiem cuburi mici. Praz-ul curatat se taie rotite subtiri. Rotitele de praz la dam de o parte si le pastram pentru mai tarziu, cele albe impreuna cu cartofii, telina, ceapa taiata foarte marunt, si untul (margarina) se pun intr-o oala si lasam sa se caleasca putin, dar sa nu sa se rumeneasca.

In acest caz recomand o oala de tefal. Preparam un buchetel din frunza de dafin, pantrujelul si crenguta de cimbru, care se adauga in oala. Imediat dupa de adauga si supa. Acoperim oala cu capac si lasam supa sa fiarba la foc mic pana totul e fiert foarte bine.

Acum scoatem buchetelul din supa, frecam supa printr-o sita sau zdrobim intr-un blender. Se toarna supa inapoi in oala si se adauga frisca si rotitele verzi de praz. Mai fierbem supa pana prazul e bine fiert. Gustam supa si adaugam sare si piper alb dupa gust. Se mai poate adauga putina apa daca supe e prea groasa.

Bacon-ul se caleste bine intr-o tigaie uscata, dupa care se scoate din grasimea depusa pe un suport cu servetele de bucatarie ca sa imbibe grasimea ramasa pe bacon.

Supa se toarna intr-un oala mare de servire si se presara peste bacon si purul tocat marunt.
Pofta Buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia