Supa de Cartofi IV

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cca 3/4 kg Cartofi
  • 1/2 telina
  • 2-3 praz
  • 2 cepi
  • 25g unt sau margarina
  • Cca 1/2 de supa (apa fiarta cu cubulete knorr pui sau vita - dupa gustul bucatarului)
  • Cca 1dl frisca lichid
  • Cca 250 gr bacon taiat cubulete mici
  • Sare si piper alb
  • pur taiat foarte marunt (daca nu aveti pur se poate inlocui cu pantrunjel sau cele mai subtiri cozi de ceapa foarte tanara)
  • Pentru buchetel:
  • o frunza de dafin
  • o legatura mica de pantrujel
  • o crenguta mai mare de cimbru

Mod de preparare

Curatam cartofii si telina, si le taiem cuburi mici. Praz-ul curatat se taie rotite subtiri. Rotitele de praz la dam de o parte si le pastram pentru mai tarziu, cele albe impreuna cu cartofii, telina, ceapa taiata foarte marunt, si untul (margarina) se pun intr-o oala si lasam sa se caleasca putin, dar sa nu sa se rumeneasca.

In acest caz recomand o oala de tefal. Preparam un buchetel din frunza de dafin, pantrujelul si crenguta de cimbru, care se adauga in oala. Imediat dupa de adauga si supa. Acoperim oala cu capac si lasam supa sa fiarba la foc mic pana totul e fiert foarte bine.

Acum scoatem buchetelul din supa, frecam supa printr-o sita sau zdrobim intr-un blender. Se toarna supa inapoi in oala si se adauga frisca si rotitele verzi de praz. Mai fierbem supa pana prazul e bine fiert. Gustam supa si adaugam sare si piper alb dupa gust. Se mai poate adauga putina apa daca supe e prea groasa.

Bacon-ul se caleste bine intr-o tigaie uscata, dupa care se scoate din grasimea depusa pe un suport cu servetele de bucatarie ca sa imbibe grasimea ramasa pe bacon.

Supa se toarna intr-un oala mare de servire si se presara peste bacon si purul tocat marunt.
Pofta Buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Tarta cu ananas si jeleu de zmeura
Bucataras.RO

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura

Weekendul trecut pornisem sa fac o tarta cu capsuni ca tot e sezonul lor, dar am mancat fructele inainte cu o seara si nu am...

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti