In oala de supa, calim ceapa in uleiul incins, pana devine sticloasa.
Se pun apoi cartofii si se dunstuiesc pana devin sticlosi, amestecand continuu, sa nu se prinda de fundul oalei.
Se ia vasul de pe foc, se presara faina si boiaua, se amesteca pana la omogenizare.
Se adauga apa rece, se acopera vasul cu un capac si se lasa la foc domol, amestecand din cand in cand, pana ce cartofii sunt facuti. Veti fi surprinse sa constatati ca dupa aproximativ 5 min. De cand incepe sa fiarba apa, cartofii sunt facuti.
La sfarsit asezonam (punem sare si piper), adaugam leusteanul, mai dam un clocot si luam de pe foc.
Acoperim vasul si lasam sa se patrunda aromele 5-10 min. , apoi putem servi
Cine doreste poate adauga 1-2 linguri de smantana in farfurie.
Este o reteta care scurteaza timpul de preparare a supei
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaLa pranz le-am pregatit copiilor un piure si a ramas putin...care racit oricum nu mai e bun...si cum nu-mi place sa arunc...
Aperitiv bulete cu cascavalSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii