Supa cu galuste

Portii
10
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Supa cu galuste

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • gris cat cuprinde
  • Optional:
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Se pune la fiert apa, cu putina sare, intr-o oala de 3 litri. Cand apa da in clocot, se adauga morcovul taiat rondele, ceapa si ardeiul. Se lasa sa fiarba si cand este aproape gata, se scot ardeiul si ceapa si se lasa in supa doar morcovul. Apoi se prepara galustele.

Galustele:
Se separa ouale si, la inceput, batem albusurile spuma cu un praf de sare, intr-un castronel. Cand se fac spuma, adaugam galbenusurile si amestecam bine. Apoi adaugam grisul in ploaie. Aici trebuie avut grija si testat. Daca v-as da o cantitate anume de gris, v-ar putea iesi niste galuste prea moi sau prea tari. Asa ca, adaugati grisul in ploaie si amestecati pana obtineti o pasta consistenta.
Cum testati galusca: luati din compozitie cu lingurita si puneti in supa. Daca galusca se destrama, atunci mai puneti gris in compozitia din castron. Daca v-au iesit prea tari, le dregeti cu un pic de ulei.

Din momentul in care am pus galustele, se da focul la mic, se adauga o ceasca de apa rece, se pune capacul si se mai lasa sa fiarba cam 10-15 minute.

Dupa ce am luat focul, adaugam patrunjelul tocat marunt.

Timp: 50min;
Portii: 10

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/11/supa-cu-galuste.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Cremes A la Cluj
2
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Tarta frangipane cu pere
3
Dulciuri

Tarta frangipane cu pere

Tarta frangipane cu pere
Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac
4
Aperitive

Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac

Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
5
Salate

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Parteneri
Fursecuri
Bucataras.RO

Fursecuri

Foarte usor de facut si foarte gustoase!

Fursecuri
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri