Supa cu galuste

Portii
10
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Supa cu galuste

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • gris cat cuprinde
  • Optional:
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Se pune la fiert apa, cu putina sare, intr-o oala de 3 litri. Cand apa da in clocot, se adauga morcovul taiat rondele, ceapa si ardeiul. Se lasa sa fiarba si cand este aproape gata, se scot ardeiul si ceapa si se lasa in supa doar morcovul. Apoi se prepara galustele.

Galustele:
Se separa ouale si, la inceput, batem albusurile spuma cu un praf de sare, intr-un castronel. Cand se fac spuma, adaugam galbenusurile si amestecam bine. Apoi adaugam grisul in ploaie. Aici trebuie avut grija si testat. Daca v-as da o cantitate anume de gris, v-ar putea iesi niste galuste prea moi sau prea tari. Asa ca, adaugati grisul in ploaie si amestecati pana obtineti o pasta consistenta.
Cum testati galusca: luati din compozitie cu lingurita si puneti in supa. Daca galusca se destrama, atunci mai puneti gris in compozitia din castron. Daca v-au iesit prea tari, le dregeti cu un pic de ulei.

Din momentul in care am pus galustele, se da focul la mic, se adauga o ceasca de apa rece, se pune capacul si se mai lasa sa fiarba cam 10-15 minute.

Dupa ce am luat focul, adaugam patrunjelul tocat marunt.

Timp: 50min;
Portii: 10

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/11/supa-cu-galuste.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa