Supa cu Ciuperci Dreasa (Tejfolos Gomba Leves)

Complexitate
redusa
Supa cu Ciuperci Dreasa (Tejfolos Gomba Leves)

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci champignon (proaspete)
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 lingura unt
  • 400 ml smantana
  • 2 galbenusuri ou
  • sare
  • delikat
  • 1/2 lingurita piper alb
  • 1 legatura mica patrunjel verde

Mod de preparare

Curatam ciupecile, le spalam apoi le taiem felii. Morcovii si patrunjelul curatat si spalat ii taiem cubulete. Pe lingura de unt incinsa calim morcovii, patrunjelul si 2 catei de usturoi pisati timp de cateva minute (2-3 minute), adaugam ciupercile feliate si condimentam cu sare, piper, si delikat si lasam la calit in continuare circa 2 minute.

Punem peste totul apa adaugam legatura de patrunjel verde si mai condimentam cu sare sau delikat dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic pana ce ciupercile sunt fierte.

In timpul cat supa fierbe pregatim maiaua cu care vom drege aceasta supica in felul urmator, cele 2 gabenusuri le amestecam cu smantana, adaugam restul de 3 catei usturoi pisati la maia apoi din supa fierbinte adaugam cate un pic de zeama pana maiaua devine mai lichida apoi o turnam peste supa care fierbe. Lasam sa dea un clocot impreuna apoi oprim focul si scoatem frunzele de patrunjel.

Se serveste fierbinte si cui ii place mai condimentata poate sa o serveasca cu ardei iute.

Pofta Buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Ciorba taraneasca cu leustean
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca cu leustean

  Ani intregi nu am folosit leustean la ciorbe. Consideram ca are o aroma prea puternica. In ultimii doi ani, de cand il...

Ciorba taraneasca cu leustean
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola