Supa cu Ciuperci Dreasa (Tejfolos Gomba Leves)

Complexitate
redusa
Supa cu Ciuperci Dreasa (Tejfolos Gomba Leves)

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci champignon (proaspete)
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 lingura unt
  • 400 ml smantana
  • 2 galbenusuri ou
  • sare
  • delikat
  • 1/2 lingurita piper alb
  • 1 legatura mica patrunjel verde

Mod de preparare

Curatam ciupecile, le spalam apoi le taiem felii. Morcovii si patrunjelul curatat si spalat ii taiem cubulete. Pe lingura de unt incinsa calim morcovii, patrunjelul si 2 catei de usturoi pisati timp de cateva minute (2-3 minute), adaugam ciupercile feliate si condimentam cu sare, piper, si delikat si lasam la calit in continuare circa 2 minute.

Punem peste totul apa adaugam legatura de patrunjel verde si mai condimentam cu sare sau delikat dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic pana ce ciupercile sunt fierte.

In timpul cat supa fierbe pregatim maiaua cu care vom drege aceasta supica in felul urmator, cele 2 gabenusuri le amestecam cu smantana, adaugam restul de 3 catei usturoi pisati la maia apoi din supa fierbinte adaugam cate un pic de zeama pana maiaua devine mai lichida apoi o turnam peste supa care fierbe. Lasam sa dea un clocot impreuna apoi oprim focul si scoatem frunzele de patrunjel.

Se serveste fierbinte si cui ii place mai condimentata poate sa o serveasca cu ardei iute.

Pofta Buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Bulgarasi Cu Cascaval
3
Aperitive

Bulgarasi Cu Cascaval

Bulgarasi Cu Cascaval
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Castraveti in otet (bulgaresti)
5
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Parteneri
Salata de boeuf cu linte si conopida
Bucataras.RO

Salata de boeuf cu linte si conopida

Salata de boeuf cu linte si conopida
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate