Intr-o oala de circa 2.5 l punem 2 linguri ulei la incins in care punem la prajit 2 linguri rase de faina si 1 lingurita chimen macinat.
Le prajim pe foc mic aproximativ 30 secunde apoi tragem oala de pe foc si adaugam 1 lingura rasa boia dulce cu care il amestecam bine si stingem totul cu 2 l apa rece.
Punem inapoi oala pe foc si lasam pana da in clocot continutul si condimentam cu sare dupa gust. Intr-un vas punem 1 galbenus de ou pe care il amestecam cu 300 ml smantana. Albusul si cu celelate 2 oua le batem cu un pic de sare intr-o farfurie.
Cand zeama da in clocot turnam ouale batute si amestecam energic sa se formeze "zdrentele" si lasam sa fiarba 2-3 minute. Turnam din zeama cate putin peste galbenusul frecat cu smantana pana se dilueaza apoi turnam totul la restul de supa din oala. Astfel dreasa nu ne mai ramane decat sa servim supa de chimen cu crutoane de paine.
Pofta Buna ! ! !
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorOuale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa "Rețete pentru masa de Crăciun". Am poftit la o bucata de friptura dar sa fie mai altfel decat de...
Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si cartofiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii