Supa cu carne de rata si galuste de gris

Portii
6
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Ingrediente

  • Supa:
  • 1 sira de rata
  • 2,5 - 3 l apa
  • sare
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 bucata de telina
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura de rosii conservate
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • Galuste:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de untura solida
  • circa 150 g gris

Mod de preparare

Sira de rata se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in circa 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze circa 20 de minute, apoi se deschide oala si se transfera ciorba intr-o oala normala. Se adauga morcovul (curatat de coaja, spalat si taiat rodele groase), ceapa (curatata de foi si spalata), telina (curatata de coaja si spalata) si ardeiul gras (curatat de cotor si seminte si spalat).


In timp ce se fierb legumele, se pregatesc galustele: se amesteca ouale cu un praf de sare si untura. Se adauga treptat grisul, apoi se lasa amestecul sa se odihneasca pentru 10 minute.


Cantitatea de gris folosita depinde de marimea oualor. Galustele nu trebuie sa fie nici prea moi, dar nici prea tari.


Dupa ce s-au fiert legumele, acestea se scot si se lasa doar morcovii. Se mai adauga apa daca este necesar. Se formeaza galustele, luand cate o jumatate de lingurita din compozitia cu oua si gris, si se pun pe rand in apa clocotita. Se lasa sa fiarba, apoi se adauga rosiile. Se mai clocoteste supa circa 5 minute, se ia de pe foc, se potriveste de sare si se adauga patrunjelul verde (spalat si tocat).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa