Supa cu carne de rata si galuste de gris

Postat pe: 31-08-2018
(0)

Ingrediente

Supa:
1 sira de rata
2,5 - 3 l apa
sare
1 morcov
2 cepe
1 bucata de telina
1 ardei gras
1 lingura de rosii conservate
1 legatura de patrunjel verde
Galuste:
3 oua
1 praf de sare
1 lingura de untura solida
circa 150 g gris

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Sira de rata se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in circa 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze circa 20 de minute, apoi se deschide oala si se transfera ciorba intr-o oala normala. Se adauga morcovul (curatat de coaja, spalat si taiat rodele groase), ceapa (curatata de foi si spalata), telina (curatata de coaja si spalata) si ardeiul gras (curatat de cotor si seminte si spalat).


In timp ce se fierb legumele, se pregatesc galustele: se amesteca ouale cu un praf de sare si untura. Se adauga treptat grisul, apoi se lasa amestecul sa se odihneasca pentru 10 minute.


Cantitatea de gris folosita depinde de marimea oualor. Galustele nu trebuie sa fie nici prea moi, dar nici prea tari.


Dupa ce s-au fiert legumele, acestea se scot si se lasa doar morcovii. Se mai adauga apa daca este necesar. Se formeaza galustele, luand cate o jumatate de lingurita din compozitia cu oua si gris, si se pun pe rand in apa clocotita. Se lasa sa fiarba, apoi se adauga rosiile. Se mai clocoteste supa circa 5 minute, se ia de pe foc, se potriveste de sare si se adauga patrunjelul verde (spalat si tocat).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa cu carne de rata si galuste de gris" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa cu carne de rata si galuste de gris