Supa crema rece de sfecla rosie

Postat pe: 28-10-2016
(0)

Ingrediente

500 g sfeclă roșie (sau 5 bucăți medii)
2 cartofi medii
1 morcov
2 cepe
1 lingură de ulei
900 ml de supă de pui sau apă
2 foi de dafin
1 linguriță de hrean (proaspăt ras)
sare
piper
gelatină (doar dacă doriți textura gelatinoasă, cum am folosit eu dacă nu, o puteți servi pur și simplu în boluri).

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

6 portii
- Curățați legumele și le tocați în cuburi;
- Căliți ceapa în ulei pentru 5 minute, apoi adăugați legumele și mai lăsați încă 5 minute, timp în care amestecați.
- Adăugați apa sau supa de pui;
- Adăugați foile de dafin, sare, piper;
- Când legumele au fiert, adăugați hreanul și mai lăsați pe foc pentru încă 2 minute;
- Închideți focul, scoateți foile de dafin;
- Scoateți legumele și pasați-le până obțineți crema omogenă;
- Adăugați supă în care au fiert în funcție de cât de subțire doriți să fie supa finală;
- Dacă doriți textura gelatinoasă, preparați gelatina după instrucțiunile de pe ambalaj, o incorporați în supă și dați la frigider pentru cel puțin 2 ore.
- Serviți supa cremă cu smântână, hrean sau pătrunjel tocat mărunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa crema rece de sfecla rosie" nu uita sa ii faci un review.

Alte rețete de la Bake-up Artist

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa crema rece de sfecla rosie