Supa crema rece de sfecla rosie

Postat pe: 28-10-2016
(0)

Ingrediente

500 g sfeclă roșie (sau 5 bucăți medii)
2 cartofi medii
1 morcov
2 cepe
1 lingură de ulei
900 ml de supă de pui sau apă
2 foi de dafin
1 linguriță de hrean (proaspăt ras)
sare
piper
gelatină (doar dacă doriți textura gelatinoasă, cum am folosit eu dacă nu, o puteți servi pur și simplu în boluri).

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

6 portii
- Curățați legumele și le tocați în cuburi;
- Căliți ceapa în ulei pentru 5 minute, apoi adăugați legumele și mai lăsați încă 5 minute, timp în care amestecați.
- Adăugați apa sau supa de pui;
- Adăugați foile de dafin, sare, piper;
- Când legumele au fiert, adăugați hreanul și mai lăsați pe foc pentru încă 2 minute;
- Închideți focul, scoateți foile de dafin;
- Scoateți legumele și pasați-le până obțineți crema omogenă;
- Adăugați supă în care au fiert în funcție de cât de subțire doriți să fie supa finală;
- Dacă doriți textura gelatinoasă, preparați gelatina după instrucțiunile de pe ambalaj, o incorporați în supă și dați la frigider pentru cel puțin 2 ore.
- Serviți supa cremă cu smântână, hrean sau pătrunjel tocat mărunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa crema rece de sfecla rosie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa crema rece de sfecla rosie