Supa crema rece de sfecla rosie

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa crema rece de sfecla rosie

Ingrediente

  • -500 g sfeclă roșie (sau 5 bucăți medii)
  • -2 cartofi medii;
  • -1 morcov;
  • -2 cepe;
  • -1 lingură de ulei;
  • -900 ml de supă de pui sau apă;
  • -2 foi de dafin;
  • -1 linguriță de hrean (proaspăt ras);
  • -sare;
  • -piper;
  • -gelatină (doar dacă doriți textura gelatinoasă, cum am folosit eu; dacă nu, o puteți servi pur și simplu în boluri).

Mod de preparare

- Curățați legumele și le tocați în cuburi;
- Căliți ceapa în ulei pentru 5 minute, apoi adăugați legumele și mai lăsați încă 5 minute, timp în care amestecați.
- Adăugați apa sau supa de pui;
- Adăugați foile de dafin, sare, piper;
- Când legumele au fiert, adăugați hreanul și mai lăsați pe foc pentru încă 2 minute;
- Închideți focul, scoateți foile de dafin;
- Scoateți legumele și pasați-le până obțineți crema omogenă;
- Adăugați supă în care au fiert în funcție de cât de subțire doriți să fie supa finală;
- Dacă doriți textura gelatinoasă, preparați gelatina după instrucțiunile de pe ambalaj, o incorporați în supă și dați la frigider pentru cel puțin 2 ore.
- Serviți supa cremă cu smântână, hrean sau pătrunjel tocat mărunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc