Spalam si curatam legumele, apoi le taiem bucati. Rosiile, daca sunt proaspete, se oparesc, se decojesc si se maruntesc.
Legumele, cu exceptia rosiilor, se pun la fiert intr-o oala de 4 l cu apa si 2 linguri cu ulei.
Cand sunt aproape fierte, adaugam si rosiile si mai lasam pe foc pret de cateva clocote, apoi le scoatem intr-o strecuratoare.
In timp ce fierb legumele, nu stam degeaba. Batem ouale, adaugam grisul in ploaie si-l incorporam bine, compozitia trebuie sa se desprinda de farfurie cand amestecam. Punem si o lingura cu ulei, putina sare, amestecam energic si lasam deoparte 20-30 minute. In functie de marimea oualelor, cantitatea de gris poate varia:plus sau minus o lingura.
Legumele usor racorite le zdrobim in blender pana obtinem un piure, pe care-l adaugam in zeama ramasa.
Aducem la punctul de fierbere si cu ajutorul unei lingurite umezite in supa clocotinda, formam galustile si le adaugam in zeama. Deasupra fiecareia punem cate o lingura cu apa rece.
Spre final, cand galustile sunt fierte, daca dorim adaugam si o mana de fidea, potrivim de sare si presaram patrunjelul verde tocat.
Este reteta bunicii mele si nu ma abat de la ea niciodata. Si totusi gustul...difera. Poate ca ea folosea legume netratate, curate, ingrijite de bunicul cat era ziua de lunga in minunatia de gradina pe care o aveau. Oricum, cea preparata de mamaia mea avea cel mai bun gust din lume, pe care din pacate nu o sa-l mai intalnesc niciodata.
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii