Se curata si se spala toate componentele. Ceapa si prazul se toaca, respectiv se feliaza si se pun la prajit in ulei. Daca trebuie, mariti cantitatea de ulei. In timp cat ele se prajesc, se curata, se spala si se taie marunt restul de zarzavaturi. Se adauga apoi peste ceapa si praz si se continua dunstuirea.
Se adauga tot cate putina apa( atat cat sa le cuprinda pe toate).Se lasa la fiert, se drege de sare, piper si optional boiaua. Se mai adauga din cand cate putina apa.
Trebuie sa fie cam cu un deget deasupra zarzavaturilor. Cand s-au fiert toate (circa 20 de minute) se pun in blender si se pasireaza (trebuie sa aibe o consistenta de crema care curge). Se decoreaza cu patrunjel proaspat si se mananca cu crutoane de paine sau cu crackers sarati, (fara alte arome).
Cateva felii de paine mai veche se ung cu putin ulei amestecat cu sare si usturoi pisat fin. Se aseaza in tava si se dau la cuptor pana se prajesc putin. Daca doriti, inainte de a le pune in cuptor, feliile de paine se taie cubulete si se prajesc asa. Pentru variatie, in ulei se mai poate pune si putine arome de ex: patrunjel uscat sau busuioc sau tarhon, rozmarin.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii