Supa Crema de Praz (de Post)

Complexitate
redusa
Supa Crema de Praz (de Post)

Ingrediente

  • 3 bucati praz (mai mari)
  • 2-3 morcovi
  • cateva rosii (dupa gust)
  • 1 ardei mic
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa mare
  • sare
  • piper
  • boia (optional)
  • 75-100 ml ulei

Mod de preparare

Se curata si se spala toate componentele. Ceapa si prazul se toaca, respectiv se feliaza si se pun la prajit in ulei. Daca trebuie, mariti cantitatea de ulei. In timp cat ele se prajesc, se curata, se spala si se taie marunt restul de zarzavaturi. Se adauga apoi peste ceapa si praz si se continua dunstuirea.

Se adauga tot cate putina apa( atat cat sa le cuprinda pe toate).Se lasa la fiert, se drege de sare, piper si optional boiaua. Se mai adauga din cand cate putina apa.

Trebuie sa fie cam cu un deget deasupra zarzavaturilor. Cand s-au fiert toate (circa 20 de minute) se pun in blender si se pasireaza (trebuie sa aibe o consistenta de crema care curge). Se decoreaza cu patrunjel proaspat si se mananca cu crutoane de paine sau cu crackers sarati, (fara alte arome).

Cateva felii de paine mai veche se ung cu putin ulei amestecat cu sare si usturoi pisat fin. Se aseaza in tava si se dau la cuptor pana se prajesc putin. Daca doriti, inainte de a le pune in cuptor, feliile de paine se taie cubulete si se prajesc asa. Pentru variatie, in ulei se mai poate pune si putine arome de ex: patrunjel uscat sau busuioc sau tarhon, rozmarin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
4
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Salata de castraveti
Bucataras.RO

Salata de castraveti

Salata de castraveti
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura