In primul rand facem un stock sau o supa de pui, asta e lege pentru orice supa crema urmeaza sa faceti. Acest sfat l-am primit si eu la randul meu, fapt pentru care il transmit mai departe.
Am avut un pui intreg, am transat puiul, am inlaturat pieptul, aripile si pulpele. Am pus intr-o oala, apa, puiul,morcovii si ardeiul capia. Eu am folosit o oala sub presiune pentru a scurta timpul. Dupa 40 minute supa a fost gata. Am strecurat-o printr-o sita deasa cu tifon.
Intr-o oala am pus untul si uleiul. Cand s-a incins am adaugat ceapa taiata marunt si am lasat sa se caleasca. Am adaugat peste ceapa cartofii curatati si taiati cubulete, supa clara de pui si morcovii fierti in supa. Am pus capac si am lasat la fiert pana cartofii au fost bine patrunsi. In tot acest timp, cat supa a fiert, am pus sofranul intr-un bol cu putina apa calda. Nu folosim mult sofran, doar atat cat luam de doua ori intre doua degete…
Dupa ce cartofii au fiert dam oala deoparte si cu un blender vertical pasiram bine legumele, pana obtinem o consistenta cremoasa. Adaugam smantana pentru gatit, sofranul cu tot cu apa, sare si piper. Punem oala pe foc, lasam sa dea in clocot, neaparat gustam si asezonam dupa propriul gust. Serviti cu crutoane si microplante. Sa va fie de folos!!!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraSa le spunem briose foarte gustoase si usor mai dietetice.....merita probate.
Briose cu branzeturi si seminteO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii