Supa crema de morcovi cu sofran

Portii
9
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Supa crema de morcovi cu sofran

Ingrediente

  • Aproximativ 2-2,5l supa de pui sau de legume (eu am folosit supa de pui)
  • 800 gr morcovi
  • 1 ardei capia
  • 2 cartofi albi
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri unt aromatizat(busuioc, patrunjel, usturoi, chivas)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 ciupituri de sofran
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • Pentru servit:
  • Crutoane facute in casa
  • Microplante

Mod de preparare

In primul rand facem un stock sau o supa de pui, asta e lege pentru orice supa crema urmeaza sa faceti. Acest sfat l-am primit si eu la randul meu, fapt pentru care il transmit mai departe.
Am avut un pui intreg, am transat puiul, am inlaturat pieptul, aripile si pulpele. Am pus intr-o oala, apa, puiul,morcovii si ardeiul capia. Eu am folosit o oala sub presiune pentru a scurta timpul. Dupa 40 minute supa a fost gata. Am strecurat-o printr-o sita deasa cu tifon.
Intr-o oala am pus untul si uleiul. Cand s-a incins am adaugat ceapa taiata marunt si am lasat sa se caleasca. Am adaugat peste ceapa cartofii curatati si taiati cubulete, supa clara de pui si morcovii fierti in supa. Am pus capac si am lasat la fiert pana cartofii au fost bine patrunsi. In tot acest timp, cat supa a fiert, am pus sofranul intr-un bol cu putina apa calda. Nu folosim mult sofran, doar atat cat luam de doua ori intre doua degete…
Dupa ce cartofii au fiert dam oala deoparte si cu un blender vertical pasiram bine legumele, pana obtinem o consistenta cremoasa. Adaugam smantana pentru gatit, sofranul cu tot cu apa, sare si piper. Punem oala pe foc, lasam sa dea in clocot, neaparat gustam si asezonam dupa propriul gust. Serviti cu crutoane si microplante. Sa va fie de folos!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia