Morcovii, patrunjelul si cartoful se pun la fiert in apa cat sa le acopere. Intre timp se caleste ceapa in ulei ceva mai multisor si cand a devenit sticloasa punem lintea si, cand si aceasta e ametita de fierbinteala uleiului, punem usturoiul taiat feliute si putin chimen si mai lasam la foc domol 5 minute.
Dupa ce au fiert legumele le pasam (tot in apa in care au fiert) si rasturnam peste ele prajeala de ceapa, linte si usturoi. Dregem cu sare, piper si cimbru si mai supraveghem clocoteala sub capac 30 de minute la foc mic amestecand din cand in cand. Lintea rosie trebuie sa se sfarame singura si sa ingroase supa.
Se serveste cu feliute de kaizer rumenit in tigaie, lamaie (cat de multa), busuioc proaspat si "limba de drac" alaturea! Pentru cei cu gusturi mai neconventionale, se pot asorta si curmale!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii