Morcovii, patrunjelul si cartoful se pun la fiert in apa cat sa le acopere. Intre timp se caleste ceapa in ulei ceva mai multisor si cand a devenit sticloasa punem lintea si, cand si aceasta e ametita de fierbinteala uleiului, punem usturoiul taiat feliute si putin chimen si mai lasam la foc domol 5 minute.
Dupa ce au fiert legumele le pasam (tot in apa in care au fiert) si rasturnam peste ele prajeala de ceapa, linte si usturoi. Dregem cu sare, piper si cimbru si mai supraveghem clocoteala sub capac 30 de minute la foc mic amestecand din cand in cand. Lintea rosie trebuie sa se sfarame singura si sa ingroase supa.
Se serveste cu feliute de kaizer rumenit in tigaie, lamaie (cat de multa), busuioc proaspat si "limba de drac" alaturea! Pentru cei cu gusturi mai neconventionale, se pot asorta si curmale!
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii