Supa crema de linte rosie

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de linte rosie

Ingrediente

  • - 200 gr linte rosie
  • -1 morcov mare
  • -1 patrunjel radacina si frunze
  • -1 ceapa
  • -1 cartof
  • -1 telina
  • -2 catei usturoi
  • - sare, piper verde
  • - 100 ml bulion
  • - 1 lingura amestec legume uscate

Mod de preparare

Lintea se spala in cateva ape. Intr-o oala mai mica punem legumele taiate cubulete la fiert cu amestecul de legume si usturoiul.

Se fierb cam 10 minute, apoi adaugam lintea rosie si la final bulionul. Din acest moment lasam la fiert cam 8-10 minute. Daca se fierbe lintea mai mult de 10 minute, se inmoaie prea mult.

Dupa ce s-a fiert, se lasa la racit cateva minute, apoi adaugam sarea, piperul verde macinat si frunzele de patrunjel si o pasam (o facem ca o crema).

Se serveste calda sau rece (dupa preferinte) cu crutoane de paine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa