Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel

Portii
2
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • o bucata mica de telina
  • 1 ardei
  • 1 ceapa
  • 2-3 rosioare
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • pesto:
  • 1 legatura de patrunjel
  • 100 ml ulei de masline
  • 1-2 linguri de suc de lamaie
  • sare
  • 2-3 catei de usturoi
  • galusti din fulgi de mei:
  • 1 ou+ 1 galbenus
  • un praf de sare
  • cca5- 6 linguri de fulgi de mei

Mod de preparare

Curatam zarzavatul pentru supa,il spalam,si taiem marunt,acoperim cu apa curata,intr-o craticioara,adaugam un pic de ulei de masline si un praf de sare si lasam sa se inmoaie zarzavatul.
Intre timp cat fierbe supa pregatim galustile din fulgi de mei asa;mixam albusul de ou cu un praf de sare pana se intareste si nu cade din castron cand il intoarcem,adaugam si cele 2 galbenusri si fulgii de mei,amestecam incet si dam deoparte pentru ca fulgii de mei sa se umfle.
Pregatim pesto astfel;patrunjelul spalat si scurs bine de apa il taiem mai marunt cu tot cu cozi,il bagam in vasul de blender impreuna cu usturoiul curatat,uleiul de masline si dam la blender pana obtinem o pasta omogena.La sfarsit incorporam si sucul de lamaie.
Zarzavatul fiert se scurge de supa ramasa,se da la blender pana obtinem un piure pe care il diluam cu supa ramasa atat cat ne dorim consistenta supei,potrivim gustul de sare si piper.
Se pune apa la fiert intr-o craticioara si cand incepe sa clocoteasca adaugam galusti mici,puse cu o lingurita ,sa fiarba bine ,pe ambele fete.Dupa 5 minute de fiert incercam una daca este fiarta la mijloc si daca da,le scoatem intr-o strecuratoare.
Se serveste supa cu aceste delicioase galusti si decorata cu pesto de patrunjel.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui
Bucataras.RO

Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui

Am pornit de la a face orez cu maruntaie de pui, dar la final a rezultat fasole verde. Au taiat socri mei cativa pui la tara...

Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola