Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel

Postat pe: 22-03-2019
(0)

Ingrediente

2 cartofi
1 morcov
1 pastarnac
1 radacina de patrunjel
o bucata mica de telina
1 ardei
1 ceapa
2-3 rosioare
ulei de masline
sare
piper
pesto:
1 legatura de patrunjel
100 ml ulei de masline
1-2 linguri de suc de lamaie
sare
2-3 catei de usturoi
galusti din fulgi de mei:
1 ou+ 1 galbenus
un praf de sare
cca5- 6 linguri de fulgi de mei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Numar portii

PORȚII

2 portii
Curatam zarzavatul pentru supa,il spalam,si taiem marunt,acoperim cu apa curata,intr-o craticioara,adaugam un pic de ulei de masline si un praf de sare si lasam sa se inmoaie zarzavatul.
Intre timp cat fierbe supa pregatim galustile din fulgi de mei asa;mixam albusul de ou cu un praf de sare pana se intareste si nu cade din castron cand il intoarcem,adaugam si cele 2 galbenusri si fulgii de mei,amestecam incet si dam deoparte pentru ca fulgii de mei sa se umfle.
Pregatim pesto astfel;patrunjelul spalat si scurs bine de apa il taiem mai marunt cu tot cu cozi,il bagam in vasul de blender impreuna cu usturoiul curatat,uleiul de masline si dam la blender pana obtinem o pasta omogena.La sfarsit incorporam si sucul de lamaie.
Zarzavatul fiert se scurge de supa ramasa,se da la blender pana obtinem un piure pe care il diluam cu supa ramasa atat cat ne dorim consistenta supei,potrivim gustul de sare si piper.
Se pune apa la fiert intr-o craticioara si cand incepe sa clocoteasca adaugam galusti mici,puse cu o lingurita ,sa fiarba bine ,pe ambele fete.Dupa 5 minute de fiert incercam una daca este fiarta la mijloc si daca da,le scoatem intr-o strecuratoare.
Se serveste supa cu aceste delicioase galusti si decorata cu pesto de patrunjel.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de ...