Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel

Portii
2
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • o bucata mica de telina
  • 1 ardei
  • 1 ceapa
  • 2-3 rosioare
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • pesto:
  • 1 legatura de patrunjel
  • 100 ml ulei de masline
  • 1-2 linguri de suc de lamaie
  • sare
  • 2-3 catei de usturoi
  • galusti din fulgi de mei:
  • 1 ou+ 1 galbenus
  • un praf de sare
  • cca5- 6 linguri de fulgi de mei

Mod de preparare

Curatam zarzavatul pentru supa,il spalam,si taiem marunt,acoperim cu apa curata,intr-o craticioara,adaugam un pic de ulei de masline si un praf de sare si lasam sa se inmoaie zarzavatul.
Intre timp cat fierbe supa pregatim galustile din fulgi de mei asa;mixam albusul de ou cu un praf de sare pana se intareste si nu cade din castron cand il intoarcem,adaugam si cele 2 galbenusri si fulgii de mei,amestecam incet si dam deoparte pentru ca fulgii de mei sa se umfle.
Pregatim pesto astfel;patrunjelul spalat si scurs bine de apa il taiem mai marunt cu tot cu cozi,il bagam in vasul de blender impreuna cu usturoiul curatat,uleiul de masline si dam la blender pana obtinem o pasta omogena.La sfarsit incorporam si sucul de lamaie.
Zarzavatul fiert se scurge de supa ramasa,se da la blender pana obtinem un piure pe care il diluam cu supa ramasa atat cat ne dorim consistenta supei,potrivim gustul de sare si piper.
Se pune apa la fiert intr-o craticioara si cand incepe sa clocoteasca adaugam galusti mici,puse cu o lingurita ,sa fiarba bine ,pe ambele fete.Dupa 5 minute de fiert incercam una daca este fiarta la mijloc si daca da,le scoatem intr-o strecuratoare.
Se serveste supa cu aceste delicioase galusti si decorata cu pesto de patrunjel.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Vinete grecesti
3
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca