Supa Crema de Dovleac (II)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 15 kg dovleac curatat si taiat cubulete
  • 1 telina curata si taiata
  • 50 / 70g de unt
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • Sare/Piper dupa gust
  • 2 linguri smantana
  • 1 litru supa de pui strecurata bine (poti folosi si supa instant, eu asa am facut)
  • 1 litru apa
  • Pentru crutoane
  • 3 felii paine
  • Sare/Piper
  • 2linguri ulei de masline (sau floarea-soarelui)

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt (eu am pus-o la robot) si se pune la prajit intr-o oala inalta in unt. Se adauga si cateii de usturoi. Dupa ce amestecul a devenit auriu ... se adauga dovleacul cubulete impreuna cu telina taiata si rosia de asemenea taiata, peste care se toarna supa de pui si apa. Se pune un praf de piper ...

Lasam cam 15-20 de minute la fiert, apoi luam totul de pe foc si continutul il punem in blender pentru a obtine o textura cremoasa. Daca nu aveti blender se poate pasa si la mana, dar nu va iesi la fel. Dupa ce am obtinut o crema ... adaugam doua linguri de smantana si amestecam.

Crutoanele:
Painea se taie cubulete si se amesteca cu sarea, piperul si se stropeste cu cele 2 linguri de ulei. Totul se pune la cuptor intr-o tava intinsa pana se rumeneste painea.
Supa se pune in boluri rotunde se aseaza pe mijloc crutoanele si se pun cateva frunzulite de patrunjel
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie