Supa crema de dovleac cu scortisoara si iz de toamna

Portii
4
Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Supa crema de dovleac cu scortisoara si iz de toamna

Ingrediente

  • 2 cartofi medii
  • 650 gr dovleac – noi am folosit soiul Waltham Butternut
  • jumatate de ceapa rosie (puteti folosi si ceapa galbena sau alba)
  • 1 lingurita de scortisoara, un praf pufos de nucsoara, 1 cuisor
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un fir de cimbru proaspat
  • piper, sare
  • apa
  • optional: seminte de dovleac – pt decor

Mod de preparare

Curatam cartofii si dovleacul, apoi taiem totul in cuburi egale, cam de 1,5 x 1,5 cm. Sau cum va iese.
Calim ceapa tocata si cuisorul in putin ulei de masline. Cand ceapa e calita si sta sa se arda, ne panicam, ne dam seama ca nu e grav, ne revenim si ne si aducem aminte sa scoatem cuisorul. Clar, puteti aborda o tehnica mult mai lejera, efectiv sa scoateti elementul de adrenalina si sa nu lasati ceapa mult prea mult pe foc. Dar in nici un caz sa nu uitati cuisorul in oala! Asa…

Adaugam cubuletele de cartof si dovleac la ceapa noastra infuzata cu aroma de cuisoare si amestecam cat mai bine sa se acopere fiecare cubulet cu un subtil iz de toamna. In aceasta etapa putem adauga condimentele, respectiv sarea, piperul, nucsoara, scortisoara si cimbrul. Turnam apa, cat sa acopere legumele si lasam totul sa fiarba aprox. 30 minute la foc mic spre mediu.

Gustam un cub de cartof si unul de dovleac, sa vedem daca sunt ready pentru blender. Oprim focul si lasam supa sa se raceasca un pic. Cu bagheta magica, numita si blender vertical, pasam legumele, pana se formeaza crema mult ravnita si adorata. Gustati supa, asigurati-va ca e la fel de delicioasa cum am descris-o eu in aceasta postare. Asa-i?!?! Right?!?!?

Pentru o ultima nota, care da peste cap toata paleta, adaugam cam o lingura de zeama de lamaie. E elementul fresh, care ne ajuta sa nu intram in hibernare dupa ce terminam supa.

Daca va plac elementele crunchy in supa crema puteti adauga seminte de dovleac, crutoane cu paprika sau chiar chipsuri de parmezan.

Link: http://aventuriculinarein2.ro/2015/10/13/supa-crema-de-dovleac-cu-scortisoara-si-iz-de-toamna/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Savureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Tort Dobos
2
Dulciuri

Tort Dobos

Tort Dobos
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
3
Carte de bucate

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Muffins cu mere si nuci
Culinar.RO

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie