Supa crema de dovleac cu scortisoara si iz de toamna

Portii
4
Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Supa crema de dovleac cu scortisoara si iz de toamna

Ingrediente

  • 2 cartofi medii
  • 650 gr dovleac – noi am folosit soiul Waltham Butternut
  • jumatate de ceapa rosie (puteti folosi si ceapa galbena sau alba)
  • 1 lingurita de scortisoara, un praf pufos de nucsoara, 1 cuisor
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un fir de cimbru proaspat
  • piper, sare
  • apa
  • optional: seminte de dovleac – pt decor

Mod de preparare

Curatam cartofii si dovleacul, apoi taiem totul in cuburi egale, cam de 1,5 x 1,5 cm. Sau cum va iese.
Calim ceapa tocata si cuisorul in putin ulei de masline. Cand ceapa e calita si sta sa se arda, ne panicam, ne dam seama ca nu e grav, ne revenim si ne si aducem aminte sa scoatem cuisorul. Clar, puteti aborda o tehnica mult mai lejera, efectiv sa scoateti elementul de adrenalina si sa nu lasati ceapa mult prea mult pe foc. Dar in nici un caz sa nu uitati cuisorul in oala! Asa…

Adaugam cubuletele de cartof si dovleac la ceapa noastra infuzata cu aroma de cuisoare si amestecam cat mai bine sa se acopere fiecare cubulet cu un subtil iz de toamna. In aceasta etapa putem adauga condimentele, respectiv sarea, piperul, nucsoara, scortisoara si cimbrul. Turnam apa, cat sa acopere legumele si lasam totul sa fiarba aprox. 30 minute la foc mic spre mediu.

Gustam un cub de cartof si unul de dovleac, sa vedem daca sunt ready pentru blender. Oprim focul si lasam supa sa se raceasca un pic. Cu bagheta magica, numita si blender vertical, pasam legumele, pana se formeaza crema mult ravnita si adorata. Gustati supa, asigurati-va ca e la fel de delicioasa cum am descris-o eu in aceasta postare. Asa-i?!?! Right?!?!?

Pentru o ultima nota, care da peste cap toata paleta, adaugam cam o lingura de zeama de lamaie. E elementul fresh, care ne ajuta sa nu intram in hibernare dupa ce terminam supa.

Daca va plac elementele crunchy in supa crema puteti adauga seminte de dovleac, crutoane cu paprika sau chiar chipsuri de parmezan.

Link: http://aventuriculinarein2.ro/2015/10/13/supa-crema-de-dovleac-cu-scortisoara-si-iz-de-toamna/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Picior de porc cu sos de hrean si smantana
Bucataras.RO

Picior de porc cu sos de hrean si smantana

Sa incepem anul asa cum se cuvine in ce priveste gastronomia, nu???? :)))) Am primit un picior de porc afumat tare frumos,...

Picior de porc cu sos de hrean si smantana
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia