Supa crema de dovleac cu scortisoara si iz de toamna

Postat pe: 18-10-2016
(0)

Ingrediente

2 cartofi medii
650 gr dovleac – noi am folosit soiul Waltham Butternut
jumatate de ceapa rosie (puteti folosi si ceapa galbena sau alba)
1 lingurita de scortisoara, un praf pufos de nucsoara, 1 cuisor
2 linguri ulei de masline
1 lingura zeama de lamaie
un fir de cimbru proaspat
piper, sare
apa
optional: seminte de dovleac – pt decor

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Curatam cartofii si dovleacul, apoi taiem totul in cuburi egale, cam de 1,5 x 1,5 cm. Sau cum va iese.
Calim ceapa tocata si cuisorul in putin ulei de masline. Cand ceapa e calita si sta sa se arda, ne panicam, ne dam seama ca nu e grav, ne revenim si ne si aducem aminte sa scoatem cuisorul. Clar, puteti aborda o tehnica mult mai lejera, efectiv sa scoateti elementul de adrenalina si sa nu lasati ceapa mult prea mult pe foc. Dar in nici un caz sa nu uitati cuisorul in oala! Asa…

Adaugam cubuletele de cartof si dovleac la ceapa noastra infuzata cu aroma de cuisoare si amestecam cat mai bine sa se acopere fiecare cubulet cu un subtil iz de toamna. In aceasta etapa putem adauga condimentele, respectiv sarea, piperul, nucsoara, scortisoara si cimbrul. Turnam apa, cat sa acopere legumele si lasam totul sa fiarba aprox. 30 minute la foc mic spre mediu.

Gustam un cub de cartof si unul de dovleac, sa vedem daca sunt ready pentru blender. Oprim focul si lasam supa sa se raceasca un pic. Cu bagheta magica, numita si blender vertical, pasam legumele, pana se formeaza crema mult ravnita si adorata. Gustati supa, asigurati-va ca e la fel de delicioasa cum am descris-o eu in aceasta postare. Asa-i?!?! Right?!?!?

Pentru o ultima nota, care da peste cap toata paleta, adaugam cam o lingura de zeama de lamaie. E elementul fresh, care ne ajuta sa nu intram in hibernare dupa ce terminam supa.

Daca va plac elementele crunchy in supa crema puteti adauga seminte de dovleac, crutoane cu paprika sau chiar chipsuri de parmezan.

Link: http://aventuriculinarein2.ro/2015/10/13/supa-crema-de-dovleac-cu-scortisoara-si-iz-de-toamna/
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa crema de dovleac cu scortisoara si iz de toamna" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa crema de dovleac cu scortisoara si iz de toamna