Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Portii
2
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Ingrediente

  • 2-3 felii groase de 1 cm de dovleac placintar
  • 1 gutuie potrivit de mare
  • 1 cartof mare
  • 1 ceapa rosie
  • 5 felii de jambon
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1 lingurita de amestec de condimente uscate (cimbrisor, oregano, dafin, maghiran, busuioc, piper)

Mod de preparare

Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica. Ceapa se taie marunt.
Se incing 50 ml ulei si se prajeste jambonul(o parte taiat in patratele mici, o parte pus pe scobitori de bambus care dupa prajire, se vor indeparta) impreuna cu cateva cubulete mici de dovleac ce vor ajuta la decorarea supei si care se scot pe o farfurie. Se caleste in uleiul ramas, dovleacul, gutuia si cartoful ras, ceapa rosie, pana ce incep sa se inmoaie si sa sticleasca la culoare; se adauga o 100 ml apa si se lasa sa fiarba inabusit cu condimentele uscate, sarea si legumele deshidratate, cca. 15-20 minute. Se potriveste gustul cu sare si piper si se varsa totul in cana de blender. Adaugam si un strop de ulei de masline si se da totul la blender pana obtinem o supa cremoasa la consistenta dorita. Se serveste decorata cu cubuletele de dovleac si jambonul prajit.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura