Dovleacul spalat se taie in doua si se scot simburii. Se taie bucatele subtirele ca si cartofii si cepa. Toate impreuna plus ghimbirul si usturoiul se calesc putin in oala. Acum se stinge cu vinul alb si se lasa inca un pic pina se evapora alcoolul. Totul se acopera apoi cu apa (nivelul apei este de preferat sa depaseasca cu 4 cm nivelul legumelor) si se pune la fiert la foc mare ptr. Circa 20 de minute. Cu cit legumele sint taiate mai subtire si mai mic, cu atit fierb mai repede. Dupa 20 de minute, se piureaza totul in oala pe foc cu mixerul vertical. Acum se adauga frunzele de dafin, Delikat, Curry, priza de piper. Se stinge focul si se toarna laptele de cocos, smintina Hulala, maslinele si o priza de tarhon (estragon).
Se amesteca totul incet si se gusta pentru a fi potrivita de sare.
Se serveste cu patrunjel verde pe deasupra, cu paine prajita, cu Waffe sau Pancakes.
Aceasta reteta este Vegan, dar se poate modifica pentru gusturile oricui inlocuind maslinele cu creveti trasi la tigaie in unt cu usturoi care se pun in supa la servit in farfurie.
Din varianta Vegan se poate face vegetarian, inlocuind smintina cu smintina din lapte dulce subtire de frisca.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii