Supa Crema de Dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -un dovleac Hokaido sau placintar sau Turk turban, cam 1500 grame
  • -2 cartofi mari
  • -2 cepe mari
  • -4 catei de usturoi
  • -200 ml vin alb
  • -100 ml ulei
  • -50 ml lapte de cocos
  • -150 ml smintina dulce de frisca vegana
  • -250 grame masline fara simburi
  • -condimente: Delikat, Curry (o lingurita rasa), o bucatica mica de ghimbir taiata cubulete, piper, sare, 2 frunze de dafin, tarhon si la sfirsit, patrunjel verde

Mod de preparare

Dovleacul spalat se taie in doua si se scot simburii. Se taie bucatele subtirele ca si cartofii si cepa. Toate impreuna plus ghimbirul si usturoiul se calesc putin in oala. Acum se stinge cu vinul alb si se lasa inca un pic pina se evapora alcoolul. Totul se acopera apoi cu apa (nivelul apei este de preferat sa depaseasca cu 4 cm nivelul legumelor) si se pune la fiert la foc mare ptr. Circa 20 de minute. Cu cit legumele sint taiate mai subtire si mai mic, cu atit fierb mai repede. Dupa 20 de minute, se piureaza totul in oala pe foc cu mixerul vertical. Acum se adauga frunzele de dafin, Delikat, Curry, priza de piper. Se stinge focul si se toarna laptele de cocos, smintina Hulala, maslinele si o priza de tarhon (estragon).

Se amesteca totul incet si se gusta pentru a fi potrivita de sare.

Se serveste cu patrunjel verde pe deasupra, cu paine prajita, cu Waffe sau Pancakes.

Aceasta reteta este Vegan, dar se poate modifica pentru gusturile oricui inlocuind maslinele cu creveti trasi la tigaie in unt cu usturoi care se pun in supa la servit in farfurie.

Din varianta Vegan se poate face vegetarian, inlocuind smintina cu smintina din lapte dulce subtire de frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa