Supa Crema de Dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -un dovleac Hokaido sau placintar sau Turk turban, cam 1500 grame
  • -2 cartofi mari
  • -2 cepe mari
  • -4 catei de usturoi
  • -200 ml vin alb
  • -100 ml ulei
  • -50 ml lapte de cocos
  • -150 ml smintina dulce de frisca vegana
  • -250 grame masline fara simburi
  • -condimente: Delikat, Curry (o lingurita rasa), o bucatica mica de ghimbir taiata cubulete, piper, sare, 2 frunze de dafin, tarhon si la sfirsit, patrunjel verde

Mod de preparare

Dovleacul spalat se taie in doua si se scot simburii. Se taie bucatele subtirele ca si cartofii si cepa. Toate impreuna plus ghimbirul si usturoiul se calesc putin in oala. Acum se stinge cu vinul alb si se lasa inca un pic pina se evapora alcoolul. Totul se acopera apoi cu apa (nivelul apei este de preferat sa depaseasca cu 4 cm nivelul legumelor) si se pune la fiert la foc mare ptr. Circa 20 de minute. Cu cit legumele sint taiate mai subtire si mai mic, cu atit fierb mai repede. Dupa 20 de minute, se piureaza totul in oala pe foc cu mixerul vertical. Acum se adauga frunzele de dafin, Delikat, Curry, priza de piper. Se stinge focul si se toarna laptele de cocos, smintina Hulala, maslinele si o priza de tarhon (estragon).

Se amesteca totul incet si se gusta pentru a fi potrivita de sare.

Se serveste cu patrunjel verde pe deasupra, cu paine prajita, cu Waffe sau Pancakes.

Aceasta reteta este Vegan, dar se poate modifica pentru gusturile oricui inlocuind maslinele cu creveti trasi la tigaie in unt cu usturoi care se pun in supa la servit in farfurie.

Din varianta Vegan se poate face vegetarian, inlocuind smintina cu smintina din lapte dulce subtire de frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia