Desfaceti conopida in buchetele, spalati, lasati sa stea 30 min in apa rece apoi, scurgeti.
Caliti in putin ulei incins ceapa tocata si separat morcovul razuit pana ce acestea incep sa se inmoaie. Combinati-le, adaugati cubuletele de cartofi si caliti impreuna doar cateva minute, amestecand mereu.
Spre sfarsit adaugati usturoi, sare, piper, 4 cani de apa si fierbeti de cand apa incepe sa clocotesca, circa 10 min, la foc mediu.
Adaugati frunzele de telina, conopida si apa (daca este cazul, in asa fel incat conopida sa fie aproape acoperita) si fierbeti inca 20 min, la foc mediu sau pana ce conopida este facuta.
Strecurati, pastrati cateva buchetele de conopida pentru decor si mixati bine legumele. Repuneti pe foc crema de legume impreuna cu zeama strecurata, astfel incat sa rezulte o supa- crema cu o consistenta dorita. Lasati sa dea cateva clocote si potriviti de sare si piper, dupa gust.
Serviti cat este calda, simpla, ornata cu buchetele de conopida si presarata deasupra cu piper proaspat macinat.
Se potriveste foarte bine alaturi de crutoane de paine (servite separat) si / sau cubulete de parmezan (cascaval) puse de la inceput in farfurie (ca sa aiba timp sa se topeasca putin) ori cu parmezan / cascaval ras, presarat deasupra.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii