Supa Crema de Conopida

Complexitate
redusa
Supa Crema de Conopida

Ingrediente

  • Pentru 6- 7 portii:
  • -1,5- 2 kg conopida
  • -1 legatura de ceapa verde sau 1 ceapa uscata
  • -1 morcov mare
  • -2 cartofi
  • -2 catei usturoi, trecuti prin presa
  • -frunze tocate de la 2 fire telina
  • -sare
  • -piper
  • -ulei
  • Pentru servit: crutoane de paine si / sau cubulete de parmezan ori cascaval

Mod de preparare

Desfaceti conopida in buchetele, spalati, lasati sa stea 30 min in apa rece apoi, scurgeti.

Caliti in putin ulei incins ceapa tocata si separat morcovul razuit pana ce acestea incep sa se inmoaie. Combinati-le, adaugati cubuletele de cartofi si caliti impreuna doar cateva minute, amestecand mereu.
Spre sfarsit adaugati usturoi, sare, piper, 4 cani de apa si fierbeti de cand apa incepe sa clocotesca, circa 10 min, la foc mediu.

Adaugati frunzele de telina, conopida si apa (daca este cazul, in asa fel incat conopida sa fie aproape acoperita) si fierbeti inca 20 min, la foc mediu sau pana ce conopida este facuta.

Strecurati, pastrati cateva buchetele de conopida pentru decor si mixati bine legumele. Repuneti pe foc crema de legume impreuna cu zeama strecurata, astfel incat sa rezulte o supa- crema cu o consistenta dorita. Lasati sa dea cateva clocote si potriviti de sare si piper, dupa gust.

Serviti cat este calda, simpla, ornata cu buchetele de conopida si presarata deasupra cu piper proaspat macinat.

Se potriveste foarte bine alaturi de crutoane de paine (servite separat) si / sau cubulete de parmezan (cascaval) puse de la inceput in farfurie (ca sa aiba timp sa se topeasca putin) ori cu parmezan / cascaval ras, presarat deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
3
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan
Bucataras.RO

Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan

Este prima data cand prepar spatzle si asta se datoreaza unui bucataras drag mie, care a postat o astfel de reteta pe site si...

Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!