Am spalat conopida si am desfacut-o in buchetele, pe care le-am lasat cca 15 minute in apa rece cu sare. Intre timp am curatat cartofii si i-am taiat in cubulete, morcovul, ardeiul, albitura si telina curatate le-am pus sa fiarba bine.
Conopida am fiert-o separat in apa cu sare. Cand au fiert legumele le-am strecurat si le-am transformat in piure (nu uitam sa pastram cateva buchetele de conopida pentru decor). Am calit ceapa in putin ulei peste care am adaugat piureul, am stins cu supa de legume si am lasat sa mai fiarba la foc mic inca 15 minute.
La sfarsit, in supa fierbinte, am adaugat smantana batuta cu galbenusurile, lingurita de mustar si sarea.
Supa o servim decorata cu conopida si patrunjel verde proaspat, tocat marunt, alaturi de crutoane de paine prajita.
A fost cu drag pentru mama mea. Si-a dorit o prajitura cu mere si aluat fraged si cum orice dorinte incerc sa le indeplinesc...
Prajitura cu aluat fraged, mere si bezeaInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii