Parodia unei supe...
Dragilor mei,
M-am trezit azi dimineata cu o “comoditate”in mine(sa nu-i spun altfel !)de nedescris.
Ce sa fac de mancare?Era o intrebare care-mi staruia in minte.
Felul doi era deja planificat,cu toate cele pregatite, de ieri,nu mai puteam da in marsalier,chiar daca as fi vrut,.…dar supica?
Imi iau inima-n dinti,inhat doua plase ecologice(ca asa este acum moda !)si dusa am fost la supermarket!
Nu stiam inca ce voi cumpara pentru supica,insa ma voi lasa condusa de inspiratia de moment-imi ziceam.
Vad eu la fata locului!
Dar cum socoteala de acasa(care de fapt nu a fost facuta!)nu se potriveste niciodata cu cea din targ,am revenit…cu ce credeti?un plic de supa(nu stiu de ce am luat cu mine plasele.Ca sa le plimb,probabil !)…da!…dar o supa de” firma”,te pui?
Oare am uitat sa va spun ca m-am trezit azi dimineata cu o mare,mare”comoditate’in mine?
Si iata ce am preparat:
SUPA CREMA DE CIUPERCI DE PADURE
Daca va fi buna,o sa va spun cand o termin.
Pe plic scria la instructiuni ca pentru a fi “mai buna si mai fina”sa se adauge la inceputul fierberii morcovi si telina,rase.
Nu le-am pus !Pentru ca nu vroiam sa ma julesc la mana in razatoare(asa cum mi se intampla de fiecare data!) si apoi era mult prea multa munca cu ele si prea mare efortul.
Asa ca am pus apa rece intr-un vas,am turnat continutul plicului peste ea,am adus la punctual de fierbere-cu mare atentie supravegheat-amestecand bine cu telul
Cu ochii pe ceas,am lasat sa fiarba superamestecul,la foc mic,pret de 10 min,timp in care am mai invartit cu telul din cand in cand prin oala.
Buna si rapida supica asta,imi zic.
Tocmai potrivita pentru ce zi mi se arata.
Ca sa fac impresie de bucatar vestit si cu renume,o ofer la masa, presarata cu frunze verzi de patrunjel,(Si acelea numai unele tocate marunt) si cu cateva bucatele de unt, ce incepeau sa se topeasca in farfurie,de caldura supei.
M-am ghidat dupa sloganul”gateste din inima cu Maggi”,iar aceasta supica(scrie pe plic,nu este de la mine !)”ofera gustul intens si deosebit al ciupercilor de padure intr-o supa cremoasa,fina si delicioasa”
Asta e !
Cum de chiar eu gatesc din produse “instant”? Va surprinde gestul meu?
Si pe mine!
Sa facem haz de comicul situatiei ?!?!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii