Supa Crema de Ciuperci

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg ciuperci;
  • - 1 ceapa intreaga;
  • - 1 lingura unt;
  • - 2 linguri faina;
  • - 5 linguri smantana (20% grasime) ;
  • - 3 catei usturoi;
  • - patrunjel;
  • - sare;
  • - piper

Mod de preparare

Se curata ciupercile proaspete, se spala, se taie in bucati mici si se fierb impreuna cu ceapa timp de 40 minute in circa 3 litri de apa cu putina sare. Cand ciupercile sunt bine fierte se strecoara, se paseaza cu blenderul, iar piureul obtinut se pune in zeama strecurata.

Se adauga dupa gust sare, piper, se pun untul si usturoiul si se mai fierbe 5 minute. Se drege supa cu smantana amestecata cu faina, se adauga patrunjelul tocat si se mai fierbe 5 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa