Supa Crema De Ceapa

Complexitate
redusa
Supa Crema De Ceapa

Ingrediente

  • 300 gr ceapa
  • 500 gr smantana
  • 200 gr cascaval ras
  • 1 lingura ulei
  • 100 ml vin alb sec
  • 750 ml apa
  • sare
  • piper alb
  • un praf piper cayenne (facultativ)
  • delikat
  • si cozile de la 1 legatura de ceapa verde
  • 2 linguri rama
  • 1-2 buc chifla pentru crutoane

Mod de preparare

Curatam mai intai ceapa, o spalam apoi o taiem marunt, sau o tocam in robot sa fie cat mai marunta. Pe 1 lingura de ulei se pune ceapa la calit in asa fel incat vasul sa fie acoperit (se tine la foc cam 3 minute). Dupa ce am calit ceapa, adaugam atata apa cat sa acopere ceapa, se adauga un pic de sare, se acopera vasul cu capac si se lasa la foc mic sa fiarba pana devine moale.
In acest moment turnam totul in blender si il turmixam pana devine o crema. Il turnam inapoi in oala, adaugam cei 100 ml vin alb sec, piper alb, delikat, sare dupa gust si 750 ml apa.

Punem inapoi la foc pana se incalzeste un pic, adaugam 500 gr smantana si 200 gr cascaval ras. Turnam iarasi toata compozitia in blender si il turmixam din nou. Iarasi il punem inapoi in vas, de aceasta data adaugam la supa si cozile de ceapa verde taiate rondele. Deasupra presaram un pic de cascaval ras si dam vasul la cuptorul preincalzit pana incepe sa fiarba

In timpul cat tinem supa la cuptor, pregatim crutoanele. Chifla o taiem cubulete si pe 2 linguri de rama topit prajim crutoanele pana devin crocante.

Supa se scoate de la cuptor se pune in farfurii deasupra se pun crutoane prajite si se serveste imediat asa fierbinte. Are un gust si mai deosebit daca la servire adaugati si un pic de zeama de lamaie.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
3
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
4
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Coronita Aperitiv
5
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Parteneri
Cârnați la garniță ( conservați în untură)
Bucataras.RO

Cârnați la garniță ( conservați în untură)

Așa, că tot am gătat cârnații la garniță, vă aduc acum și rețeta. Nu e grea doar că implică timp și răbdare. E...

Cârnați la garniță ( conservați în untură)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala