Eu am avut ardei copti la congelator. I-am decongelat, i-am curatat de seminte si cotoare si i-am taiat fasii. Apoi, am pregatit restul legumelor: am tocat morcovii, apio si ceapa (mirepoix), cubulete, cartofii i-am taiat cuburi, usturoiul l-am curatat si feliat. Am pus la calit, in ulei incins, mirepoix-ul pentru circa 5 minute. Am adaugat usturoiul pentru un minut, amestecand din cand in cand. Apoi am pus cartofii si dupa circa 2 minute ardeii copti. Am adaugat sare, piper si busuioc si am pus apa si zeama lasata de ardei. Am pus frunzele de dafin si cimbrul si am lasat sa fiarba. Intre timp, am taiat kaizerul de casa cubulete si l-am pus la calit in foarte putin ulei. Am taiat si branza cubulete si am pregatit crutoanele: am taiat cateva felii de paine, tot cubulete, le-am “aruncat” intr-o tava cu foarte putin ulei si le-am dat la cuptor pentru circa 10 minute, pana s-au rumenit; cand le-am scos din cuptor, le-am stropit cu mujdei de usturoi. Dupa ce au fiert legumele, am oprit focul si le-am blenduit. Dupa prima blenduire, am adaugat branza afumata si am blenduit pana s-au omogenizat toate ingredientele. Am servit cu cubulete de kaizer si crutoane. Un deliciu. Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorEste un cozonac pe care il fac de multi ani. Fata de reteta originala las coca mai groasa la intins ca sa iasa rulada mai...
Desert baigli cu nucaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii