Supa crema de ardei copti cu kaizer de casa si crutoane

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de ardei copti cu kaizer de casa si crutoane

Ingrediente

  • 1 kg ardei copti
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 fir apio (mirepoix)
  • cativa catei usturoi
  • 100 g branza afumata de capra
  • 150 g kaizer de casa
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru
  • 2 frunze de dafin

Mod de preparare

Eu am avut ardei copti la congelator. I-am decongelat, i-am curatat de seminte si cotoare si i-am taiat fasii. Apoi, am pregatit restul legumelor: am tocat morcovii, apio si ceapa (mirepoix), cubulete, cartofii i-am taiat cuburi, usturoiul l-am curatat si feliat. Am pus la calit, in ulei incins, mirepoix-ul pentru circa 5 minute. Am adaugat usturoiul pentru un minut, amestecand din cand in cand. Apoi am pus cartofii si dupa circa 2 minute ardeii copti. Am adaugat sare, piper si busuioc si am pus apa si zeama lasata de ardei. Am pus frunzele de dafin si cimbrul si am lasat sa fiarba. Intre timp, am taiat kaizerul de casa cubulete si l-am pus la calit in foarte putin ulei. Am taiat si branza cubulete si am pregatit crutoanele: am taiat cateva felii de paine, tot cubulete, le-am “aruncat” intr-o tava cu foarte putin ulei si le-am dat la cuptor pentru circa 10 minute, pana s-au rumenit; cand le-am scos din cuptor, le-am stropit cu mujdei de usturoi. Dupa ce au fiert legumele, am oprit focul si le-am blenduit. Dupa prima blenduire, am adaugat branza afumata si am blenduit pana s-au omogenizat toate ingredientele. Am servit cu cubulete de kaizer si crutoane. Un deliciu. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Desert baigli cu nuca
Bucataras.RO

Desert baigli cu nuca

Este un cozonac pe care il fac de multi ani. Fata de reteta originala las coca mai groasa la intins ca sa iasa rulada mai...

Desert baigli cu nuca
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola