Pappa Al Pomodoro

Complexitate
redusa
Pappa Al Pomodoro

Ingrediente

  • 1600 g roșii coapte
  • 10 căței de usturoi, curățați și feliați fin
  • 1 legătură mare de busuioc proaspăt, (eu am folosit Lemon Basil, un busuioc cu o aromă plăcută de lămâie)
  • 10 linguri ulei de măsline extra virgin, presat la rece
  • sare roz de Himalaya, după gust
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 320 g pâine integrală, veche de 2-3 zile

Mod de preparare

Pappa al pomodoro sau supă din pâine și roșii, această delicioasă supă toscană – este o supă pe care toată lumea ar trebui să o încerce. Am folosit roșii Noire de Crimee, dar este delicioasă cu orice soi de roșii.

Această rețetă delicioasă, sănătoasă și săracă în calorii este inspirată din cartea lui jamie Oliver "Cu Jamie în Italia". Dupa cum zice si Jamie: " The great thing is that it only takes 20 minutes to cook, so go for it! ", să ne apucăm de treabă!

tăiam roșiile bucăți mari, adăugăm 3 căței de usturoi feliat și un sfert din frunzele de busuioc tocate mărunt. Stropim cu ulei de măsline extra virgin, presărăm cu sare și piper și le punem într-o tavă de copt la cuptor la 180 ° c pentru aproximativ 20 de minute. Prin această coacere, aroma roșiile devine intensă și concentrată.

În timp ce se coc roșiile în cuptor, Încălzim uleiul rămas într-o oală mare și adăugăm usturoiul și busuiocul rămas (păstrăm cateva frunze pentru ornat).

Amestecăm și călim ușor timp de 1 minut. Adăugăm roșiile rămase (800 g), 800 ml apa și fierbem 15 minute.

tăiem pâinea în bucăți mari și o adăugăm peste roșiile fierte, continuând fierberea la foc mic timp de 10 minute.

Adăugăm roșiile coapte și asezonam cu sare și piper dacă mai este nevoie.

Ornam cu frunze de busuioc.

Vom obține o delicioasă supă cu un gust dulce de roșie în armonie cu un minunat gust de busuioc.

Va doresc Poftă Bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia