Pappa Al Pomodoro

Complexitate
redusa
Pappa Al Pomodoro

Ingrediente

  • 1600 g roșii coapte
  • 10 căței de usturoi, curățați și feliați fin
  • 1 legătură mare de busuioc proaspăt, (eu am folosit Lemon Basil, un busuioc cu o aromă plăcută de lămâie)
  • 10 linguri ulei de măsline extra virgin, presat la rece
  • sare roz de Himalaya, după gust
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 320 g pâine integrală, veche de 2-3 zile

Mod de preparare

Pappa al pomodoro sau supă din pâine și roșii, această delicioasă supă toscană – este o supă pe care toată lumea ar trebui să o încerce. Am folosit roșii Noire de Crimee, dar este delicioasă cu orice soi de roșii.

Această rețetă delicioasă, sănătoasă și săracă în calorii este inspirată din cartea lui jamie Oliver "Cu Jamie în Italia". Dupa cum zice si Jamie: " The great thing is that it only takes 20 minutes to cook, so go for it! ", să ne apucăm de treabă!

tăiam roșiile bucăți mari, adăugăm 3 căței de usturoi feliat și un sfert din frunzele de busuioc tocate mărunt. Stropim cu ulei de măsline extra virgin, presărăm cu sare și piper și le punem într-o tavă de copt la cuptor la 180 ° c pentru aproximativ 20 de minute. Prin această coacere, aroma roșiile devine intensă și concentrată.

În timp ce se coc roșiile în cuptor, Încălzim uleiul rămas într-o oală mare și adăugăm usturoiul și busuiocul rămas (păstrăm cateva frunze pentru ornat).

Amestecăm și călim ușor timp de 1 minut. Adăugăm roșiile rămase (800 g), 800 ml apa și fierbem 15 minute.

tăiem pâinea în bucăți mari și o adăugăm peste roșiile fierte, continuând fierberea la foc mic timp de 10 minute.

Adăugăm roșiile coapte și asezonam cu sare și piper dacă mai este nevoie.

Ornam cu frunze de busuioc.

Vom obține o delicioasă supă cu un gust dulce de roșie în armonie cu un minunat gust de busuioc.

Va doresc Poftă Bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie