Pappa Al Pomodoro

Complexitate
redusa
Pappa Al Pomodoro

Ingrediente

  • 1600 g roșii coapte
  • 10 căței de usturoi, curățați și feliați fin
  • 1 legătură mare de busuioc proaspăt, (eu am folosit Lemon Basil, un busuioc cu o aromă plăcută de lămâie)
  • 10 linguri ulei de măsline extra virgin, presat la rece
  • sare roz de Himalaya, după gust
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 320 g pâine integrală, veche de 2-3 zile

Mod de preparare

Pappa al pomodoro sau supă din pâine și roșii, această delicioasă supă toscană – este o supă pe care toată lumea ar trebui să o încerce. Am folosit roșii Noire de Crimee, dar este delicioasă cu orice soi de roșii.

Această rețetă delicioasă, sănătoasă și săracă în calorii este inspirată din cartea lui jamie Oliver "Cu Jamie în Italia". Dupa cum zice si Jamie: " The great thing is that it only takes 20 minutes to cook, so go for it! ", să ne apucăm de treabă!

tăiam roșiile bucăți mari, adăugăm 3 căței de usturoi feliat și un sfert din frunzele de busuioc tocate mărunt. Stropim cu ulei de măsline extra virgin, presărăm cu sare și piper și le punem într-o tavă de copt la cuptor la 180 ° c pentru aproximativ 20 de minute. Prin această coacere, aroma roșiile devine intensă și concentrată.

În timp ce se coc roșiile în cuptor, Încălzim uleiul rămas într-o oală mare și adăugăm usturoiul și busuiocul rămas (păstrăm cateva frunze pentru ornat).

Amestecăm și călim ușor timp de 1 minut. Adăugăm roșiile rămase (800 g), 800 ml apa și fierbem 15 minute.

tăiem pâinea în bucăți mari și o adăugăm peste roșiile fierte, continuând fierberea la foc mic timp de 10 minute.

Adăugăm roșiile coapte și asezonam cu sare și piper dacă mai este nevoie.

Ornam cu frunze de busuioc.

Vom obține o delicioasă supă cu un gust dulce de roșie în armonie cu un minunat gust de busuioc.

Va doresc Poftă Bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan
Bucataras.RO

Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan

De la un timp am inceput sa prepar si astfel de paini, sunt ca niste sandwich-uri si sunt tare bune servite mai ales calde cu...

Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola