Nacreala

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 2 cepe
  • 2 ardei gras (unu verde, unu rosu)
  • 3 morcovi
  • 500 gr iaurt
  • 3 oua
  • otet, sare

Mod de preparare

Plecam la drum pentru a pregati aceasta ciorba, incepand cu spalatul legumelor, curatatul lor apoi taiem cartofii cuburi, cei doi ardei grasi, ceapa.

2 morcovi ii v-om taia rondele si-i v-om adauga cu celelalte legume intr-o tigaie pentru a le cali intr-un mod mai sumar. Pregatim vasul de ciorba cu apa pe jumatate iar cand apa fierbe adaugam legumele calite si lasam sa fiarba.

Intr-un alt vas mai mic punem iaurtul si ouale, le omogenizam bine adaugand o lingura de otet si o cana cu apa rece.

1 morcov i-l v-om da prin razatoarea fina, dupa care intr-o tigaie i-l vom cali, trecem la sarat si acrit cioba dupa gust iar cand constatam ca este fiarta oprim plita. Dupa 5 minute luam vasul mic ce contine dressingul si v-om adauga polonic dupa polonic zeama din oala si v-om amesteca continuu.

Fiind gata si aceasta operatie turnam dressingul pesteciorba din oala.
Se va orna cu verdeata si se va servi fierbinte.
Poate fi inclusa in compozitia oricarui meniu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc