Nacreala

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 2 cepe
  • 2 ardei gras (unu verde, unu rosu)
  • 3 morcovi
  • 500 gr iaurt
  • 3 oua
  • otet, sare

Mod de preparare

Plecam la drum pentru a pregati aceasta ciorba, incepand cu spalatul legumelor, curatatul lor apoi taiem cartofii cuburi, cei doi ardei grasi, ceapa.

2 morcovi ii v-om taia rondele si-i v-om adauga cu celelalte legume intr-o tigaie pentru a le cali intr-un mod mai sumar. Pregatim vasul de ciorba cu apa pe jumatate iar cand apa fierbe adaugam legumele calite si lasam sa fiarba.

Intr-un alt vas mai mic punem iaurtul si ouale, le omogenizam bine adaugand o lingura de otet si o cana cu apa rece.

1 morcov i-l v-om da prin razatoarea fina, dupa care intr-o tigaie i-l vom cali, trecem la sarat si acrit cioba dupa gust iar cand constatam ca este fiarta oprim plita. Dupa 5 minute luam vasul mic ce contine dressingul si v-om adauga polonic dupa polonic zeama din oala si v-om amesteca continuu.

Fiind gata si aceasta operatie turnam dressingul pesteciorba din oala.
Se va orna cu verdeata si se va servi fierbinte.
Poate fi inclusa in compozitia oricarui meniu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici