Linte cu Legume si Carnat Afumat

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g linte
  • 1 ceapa mare
  • 1 gogosar/ardei rosu
  • 1 morcov mare
  • 200 g carnati afumati
  • 100 g piept de pui
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • o foaie de dafin
  • 2-3 linguri de bulion
  • o rosie decojita si taiata cubulete
  • 2 cartofi
  • o lingura de patrunjel tocat
  • optional supa de pui
  • o pastila de concentrat de pui

Mod de preparare

Lasam lintea la inmuiat o ora, apoi o punem la fiert in apa cu putina sare. Este fiarta atunci cand boabele de linte devin moi.

Separat punem o alta oala cu putin ulei de masline sipunem la calit carnatul taiat rondele si pieptul de pui taiat cubulete. Cand este gata carnatul il scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa, gogosarul (ardeiul) si morcovul toate taiate cubulete marunte. Cand sunt gata legumele adaugam 2 litri de apa si pastila de concentrat de pui (sau supa de pui). Lasam sa fiarba vreo 5 minute si adaugam cartofii taiati cubulete, bulionul, rosia, piper si sare dupa gust, carnatul, pieptul de pui si foaia de dafin.

Lasam sa fiarba pana cand cartoful este pe jumatate facut. Adaugam lintea (pe care am fiert-o si scurs-o in prealabil).

Cand este gata cartoful putem adauga o lingura de patrunjel tocat pe deasupra si stingem focul.

Se serveste insotita de o salata acrisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate