Linte cu Legume si Carnat Afumat

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g linte
  • 1 ceapa mare
  • 1 gogosar/ardei rosu
  • 1 morcov mare
  • 200 g carnati afumati
  • 100 g piept de pui
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • o foaie de dafin
  • 2-3 linguri de bulion
  • o rosie decojita si taiata cubulete
  • 2 cartofi
  • o lingura de patrunjel tocat
  • optional supa de pui
  • o pastila de concentrat de pui

Mod de preparare

Lasam lintea la inmuiat o ora, apoi o punem la fiert in apa cu putina sare. Este fiarta atunci cand boabele de linte devin moi.

Separat punem o alta oala cu putin ulei de masline sipunem la calit carnatul taiat rondele si pieptul de pui taiat cubulete. Cand este gata carnatul il scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa, gogosarul (ardeiul) si morcovul toate taiate cubulete marunte. Cand sunt gata legumele adaugam 2 litri de apa si pastila de concentrat de pui (sau supa de pui). Lasam sa fiarba vreo 5 minute si adaugam cartofii taiati cubulete, bulionul, rosia, piper si sare dupa gust, carnatul, pieptul de pui si foaia de dafin.

Lasam sa fiarba pana cand cartoful este pe jumatate facut. Adaugam lintea (pe care am fiert-o si scurs-o in prealabil).

Cand este gata cartoful putem adauga o lingura de patrunjel tocat pe deasupra si stingem focul.

Se serveste insotita de o salata acrisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide
Bucataras.RO

Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide

Asa-i ca va plac deserturile din aluat framantat ? Azi va aduc o reteta de melcisori , cuibi de viespi sau cum Ii se mai...

Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!