Ciupercile se lasa in apa 20 de minute. Apoi se pun la fiert impreuna cu condimentele si foile de dafin. Se fierb jumatate de ora. Apoi se curata cartofii, se taie cuburi si se adauga la supa. Se mai adauga apa daca e nevoie si se fierbe pana sunt gata catofii.
Intr-o cratita se topeste untul, peste se pune lingura de faina si se amesteca, apoi adauga smatana si se lasa se fiarba un pic amestecand in continuu pana se ingroasa. Se toarna peste supa si se lasa sa fierba cateva minute.
Lingura de otet se adauga numai daca doriti si numai dupa 5 minute dupa ce ati inchis flacara la supa, altfel se branzeste supa.
Supa asta se face in Slovakia in zilele de dinainte de Craciun cand slovacii incearca sa se abtina de la carne.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii