Gazpacho Andaluz II

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Gazpacho Andaluz II

Ingrediente

  • -500g rosii
  • -1/2 castravete
  • -1/2 ardei verde
  • -1/2 ceapa
  • -1 catel usturoi
  • -sare
  • -ulei de masline
  • -otet
  • -100ml apa
  • -1 felie de paine

Mod de preparare

Cand m-am hotarat sa pregatesc aceasta reteta, am cautat prima data informatii despre modul de folosire a rosiilor, adica daca se pot folosi cu piele sau nu. Si am gasit ca se pot folosi atat cu piele, cat si fara piele, si tare m-am bucurat pt ca imi displace pielea de la rosii in mancare.

Asadar, am pus apa la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca, am aruncat rosiile spalate in ea. Le-am lasat cca 1 minut in apa care clocotea, dupa care le-am scos din apa, le-am curatat de piele si le-am lasat la racit.

Dupa ce s-au racit le-am taiat in 2 si le-am pus pe un platou, pana am spalat, curatat (ce era de curatat) si taiat castravetele, ardeiul, ceapa si usturoiul.

Dupa care le-am pus in paharul de la blender si le-am mixat bine, pana toate au devenit o pasta fina.

Dupa care am pus putina sare, ulei de masline, cca 3 linguri, 1 felie de paine, rupta in bucatele si putin otet. Daca painea e tare, se lasa la inmuiat in putina apa, otet si ulei.

Am mixat din nou, dupa care am gustat. Pt mine a fost ok atat sarea cat si otetul, dar daca pt voi nu sunt, mai puteti sa adaugati si sa mixati din nou.

Dupa, am mai pus 100ml apa, am amestecat si l-am lasat la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna!
Se serveste rece cu legume taiate marunt si paine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Gulas Fara Carne

Gulas Fara Carne

Gulas Fara Carne
Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Sau Rulada cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Negresa cu nuci si portocala
4
Dulciuri

Negresa cu nuci si portocala

Negresa cu nuci si portocala
Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
5
Dulciuri

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Parteneri
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Culinar.RO

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia