Gazpacho Andaluz II

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Gazpacho Andaluz II

Ingrediente

  • -500g rosii
  • -1/2 castravete
  • -1/2 ardei verde
  • -1/2 ceapa
  • -1 catel usturoi
  • -sare
  • -ulei de masline
  • -otet
  • -100ml apa
  • -1 felie de paine

Mod de preparare

Cand m-am hotarat sa pregatesc aceasta reteta, am cautat prima data informatii despre modul de folosire a rosiilor, adica daca se pot folosi cu piele sau nu. Si am gasit ca se pot folosi atat cu piele, cat si fara piele, si tare m-am bucurat pt ca imi displace pielea de la rosii in mancare.

Asadar, am pus apa la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca, am aruncat rosiile spalate in ea. Le-am lasat cca 1 minut in apa care clocotea, dupa care le-am scos din apa, le-am curatat de piele si le-am lasat la racit.

Dupa ce s-au racit le-am taiat in 2 si le-am pus pe un platou, pana am spalat, curatat (ce era de curatat) si taiat castravetele, ardeiul, ceapa si usturoiul.

Dupa care le-am pus in paharul de la blender si le-am mixat bine, pana toate au devenit o pasta fina.

Dupa care am pus putina sare, ulei de masline, cca 3 linguri, 1 felie de paine, rupta in bucatele si putin otet. Daca painea e tare, se lasa la inmuiat in putina apa, otet si ulei.

Am mixat din nou, dupa care am gustat. Pt mine a fost ok atat sarea cat si otetul, dar daca pt voi nu sunt, mai puteti sa adaugati si sa mixati din nou.

Dupa, am mai pus 100ml apa, am amestecat si l-am lasat la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna!
Se serveste rece cu legume taiate marunt si paine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti