Cum procedam
1. Spalam dovlecelul si il taiem felii de 1 cm pe lungime (fara a curata coaja, o curatati numai in cazul in care e batraior), il punem intr-un vas si il stropim cu o lingura de ulei de masline extravirgin. Amestecam feliile de dovlecel cu ierburile aromate si cu putina sare. Incingem o tigaie grill si coacem feliile de dovlecel cate 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana cand vedeti ca au capatat urmele caracteristice. Pastram 1 felie pentru decor, pe care o vom taia fasii.
2. Spalam si curatam cartofii, morcovul si cepele si le punem la fiert in apa cu sarecand se formeaza spuma o luam. Cand sunt fierte legumele adaugam dovlecelul si mai lasam 2-3 minute.
Taiem o jumatate de ardei si un morcov fasii pentru decor iar restul ii folosim in crema.
3. Scoatem legumele si le punem in blender impreuna cu ardeii copti (cred ca nu mai e cazul sa spun ca decojiti si fara cotor si seminte) si putina supa si blenduim pana obtinem consitenta dorita.
Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...
Prajitura cu foi si gem de pruneSe separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....
Savarine cu friscaPrajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...
Prajitura Tosca
Comentarii
Adaugă comentariu