Crema de ardei copt si dovlecel la gratar

Postat pe: 31-10-2016
(0)

Ingrediente

1 dovlecel potrivit
3 ardei kapia (mari) copti
5 cartofi potriviti
1 morcov potrivit
2 cepe
1.2 l apa
sare (dupa gust)
ulei de masline
1 lingurita ierburi aromate

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Cum procedam

1. Spalam dovlecelul si il taiem felii de 1 cm pe lungime (fara a curata coaja, o curatati numai in cazul in care e batraior), il punem intr-un vas si il stropim cu o lingura de ulei de masline extravirgin. Amestecam feliile de dovlecel cu ierburile aromate si cu putina sare. Incingem o tigaie grill si coacem feliile de dovlecel cate 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana cand vedeti ca au capatat urmele caracteristice. Pastram 1 felie pentru decor, pe care o vom taia fasii.
2. Spalam si curatam cartofii, morcovul si cepele si le punem la fiert in apa cu sarecand se formeaza spuma o luam. Cand sunt fierte legumele adaugam dovlecelul si mai lasam 2-3 minute.
Taiem o jumatate de ardei si un morcov fasii pentru decor iar restul ii folosim in crema.
3. Scoatem legumele si le punem in blender impreuna cu ardeii copti (cred ca nu mai e cazul sa spun ca decojiti si fara cotor si seminte) si putina supa si blenduim pana obtinem consitenta dorita.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crema de ardei copt si dovlecel la gratar" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

1. Eu am pastrat 2 cartofiori si i-am zdrobit manual pentru oleaca de consistenta rugoasa, dar voi faceti cum preferati.
2. Daca nu va plac cartofii, ii puteti inlocui cu unul, doi dovlecei tineri.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crema de ardei copt si dovlecel la gratar