Se spala loboda bine de tot, morcovii, patrunjelul radacina, leusteanul, ceapa verde se spala si ele. Se curata radacinoasele, sa taie feliute subtiri sau se dau pe razatoarea de mere, leusteanul se toaca, ceapa verde se taie rondele ceva mai marisoare iar loboda se taie fideluta.
Intr-o oala de supa se pune uleiul si se adauga in el radacinoasele rase/tocate si ceapa verde si se pun la dunstuit. Se amesteca in ele mereu sa nu se prinda de fundul oalei.
Dupa cateva minute se adauga loboda fideluta, se invarte putin ca sa se acopere cu ulei apoi se adauga apa, aproximativ 1,5 lt. Se lasa la fiert.
Cand incepe apa sa fiarba se adauga orezul. Cand este aproape fiert se adauga varza acra dupa dorinta precum si moarea, se gusta sa nu fie prea acra, se mai fierbe pana este gata orezul. Se drege de sare numai dupa ce am adaugat varza acra. La sfarsit se adauga leusteanul tocat, se mai da un clocot sau doua, se ia de pe foc. Se pune usturoiul tocat si se acopera.
Se serveste cu ardei iute sau simpla, rece sau calduta
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii