Ciorbita cu Lascute

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ciorbita cu Lascute

Ingrediente

  • 1 ciolan de porc (sau 2 tampi si 2 pulpe de pui)
  • 2 morcovi
  • 3cepe
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri smantana
  • 1 punga paste lascute
  • 1 ou
  • 1 cana bors (moare si varza murata fideluta)
  • sare si piper dupa gust
  • boia dulce dupa gust
  • 1 legatura patrunjel proaspat

Mod de preparare

In trei litri de apa se fierbe ciolanul pana se desprinde carnea de pe os. Daca folosesti ciolan, cand e gata fiarta carnea, se scoate din apa, se indeparteaza oasele si se taie bucati mici. Eu, pentru ca am folosit pulpe si tambi de pui am fiert doar 15 minute carnea in apa cu sare. Carnea am dezosat-o si am taiat-o bucatele mai mici inainte de a o pune la fiert.

Se curata, se spala si se toaca marunt legumele. Se pun la fiert morcovii si 2 din cele 3 cepe. Se tin pe foc aproximativ 10 minute.
Ceapa ramasa ce caleste in ulei (eu am pus de coconut oil), se adauga boiaua si se mai caleste cateva secunde.

Peste morcovii si cele doua cepe se pune ceapa prajita cu boiaua, se adauga carnea cu apa in care a fiert, si se lasa sa dea in clocot. Se drege de sare si piper. In momentul asta se adauga pastele fainoase (lascutele) si varza murata si moarea (sau borsul) si se lasa la fiert 3-4 minute.

In timp ce ciorbita fierbe, se sparge oul, se separa, albusul se bate putin de tot si se toarna in supa care clocoteste iar galbenusul se amesteca cu smantana, se dilueza cu putina zeama din supa si apoi se toarna in oala.

Se ia de pe foc, se toaca patrunjelul proaspat si se adauga la ciorbita.

Se serveste cu ardei iute sau fara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia