Ciorbita cu Lascute

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ciorbita cu Lascute

Ingrediente

  • 1 ciolan de porc (sau 2 tampi si 2 pulpe de pui)
  • 2 morcovi
  • 3cepe
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri smantana
  • 1 punga paste lascute
  • 1 ou
  • 1 cana bors (moare si varza murata fideluta)
  • sare si piper dupa gust
  • boia dulce dupa gust
  • 1 legatura patrunjel proaspat

Mod de preparare

In trei litri de apa se fierbe ciolanul pana se desprinde carnea de pe os. Daca folosesti ciolan, cand e gata fiarta carnea, se scoate din apa, se indeparteaza oasele si se taie bucati mici. Eu, pentru ca am folosit pulpe si tambi de pui am fiert doar 15 minute carnea in apa cu sare. Carnea am dezosat-o si am taiat-o bucatele mai mici inainte de a o pune la fiert.

Se curata, se spala si se toaca marunt legumele. Se pun la fiert morcovii si 2 din cele 3 cepe. Se tin pe foc aproximativ 10 minute.
Ceapa ramasa ce caleste in ulei (eu am pus de coconut oil), se adauga boiaua si se mai caleste cateva secunde.

Peste morcovii si cele doua cepe se pune ceapa prajita cu boiaua, se adauga carnea cu apa in care a fiert, si se lasa sa dea in clocot. Se drege de sare si piper. In momentul asta se adauga pastele fainoase (lascutele) si varza murata si moarea (sau borsul) si se lasa la fiert 3-4 minute.

In timp ce ciorbita fierbe, se sparge oul, se separa, albusul se bate putin de tot si se toarna in supa care clocoteste iar galbenusul se amesteca cu smantana, se dilueza cu putina zeama din supa si apoi se toarna in oala.

Se ia de pe foc, se toaca patrunjelul proaspat si se adauga la ciorbita.

Se serveste cu ardei iute sau fara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Pizza Calzone
Bucataras.RO

Pizza Calzone

Am vazut pe site acest gen de pizza si m-a incantat in special blatul unde se imbina malaiul cu faina.

Pizza Calzone
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola