Ciorbita cu Lascute

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ciorbita cu Lascute

Ingrediente

  • 1 ciolan de porc (sau 2 tampi si 2 pulpe de pui)
  • 2 morcovi
  • 3cepe
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri smantana
  • 1 punga paste lascute
  • 1 ou
  • 1 cana bors (moare si varza murata fideluta)
  • sare si piper dupa gust
  • boia dulce dupa gust
  • 1 legatura patrunjel proaspat

Mod de preparare

In trei litri de apa se fierbe ciolanul pana se desprinde carnea de pe os. Daca folosesti ciolan, cand e gata fiarta carnea, se scoate din apa, se indeparteaza oasele si se taie bucati mici. Eu, pentru ca am folosit pulpe si tambi de pui am fiert doar 15 minute carnea in apa cu sare. Carnea am dezosat-o si am taiat-o bucatele mai mici inainte de a o pune la fiert.

Se curata, se spala si se toaca marunt legumele. Se pun la fiert morcovii si 2 din cele 3 cepe. Se tin pe foc aproximativ 10 minute.
Ceapa ramasa ce caleste in ulei (eu am pus de coconut oil), se adauga boiaua si se mai caleste cateva secunde.

Peste morcovii si cele doua cepe se pune ceapa prajita cu boiaua, se adauga carnea cu apa in care a fiert, si se lasa sa dea in clocot. Se drege de sare si piper. In momentul asta se adauga pastele fainoase (lascutele) si varza murata si moarea (sau borsul) si se lasa la fiert 3-4 minute.

In timp ce ciorbita fierbe, se sparge oul, se separa, albusul se bate putin de tot si se toarna in supa care clocoteste iar galbenusul se amesteca cu smantana, se dilueza cu putina zeama din supa si apoi se toarna in oala.

Se ia de pe foc, se toaca patrunjelul proaspat si se adauga la ciorbita.

Se serveste cu ardei iute sau fara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia