In uleiul de la friptura adagam ceapa, ardeiul tocat marunt, morcovul dat prin razatoare, 1/2 cana apa.
Lasam sa se caleasca impreuna cu condimente dupa gust, adaugam pasta de rosii si lasam 1 min.
Adaugam cartofii, 1 cana de apa si lasam sa fiarba 5 min, dupa care completam cu apa, frunzele de telina tocate, 1/2 legatura de leustean, resturi de friptura si lasam sa fiarba cca 15-20 min, (pana ce este cartoful fiert pana la jumate cum zice bunica).
Adaugam rosiile tocate si bucatile de slanina pentru a da gust ciorbe, bors acru dupa gust si lasam sa fiarba cca 5 min.
Intr-un bol batem ouale cu smantana, leusteanul si adaugam treptat zeama pana ce ajunge la temperatura ciorbei.
Turnam amestecul in oala cu ciorba, moment in care scoatem bucatile de slanina (nu le aruncam ca sunt asa bune cu mamaliga zice bunica) si sincer cu un catel de usturoi langa slanina tare bun este. Acum este momentul daca vrem sa adaugam o mana de fidea.
Lasam sa fiarba 2-3 clocote, oprim focul si adaugam patrunjel verde.
Pregatim bolurile si servim ciorba cu ceapa rosie alaturi si noi o servim cu mamaliguta.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii