In uleiul de la friptura adagam ceapa, ardeiul tocat marunt, morcovul dat prin razatoare, 1/2 cana apa.
Lasam sa se caleasca impreuna cu condimente dupa gust, adaugam pasta de rosii si lasam 1 min.
Adaugam cartofii, 1 cana de apa si lasam sa fiarba 5 min, dupa care completam cu apa, frunzele de telina tocate, 1/2 legatura de leustean, resturi de friptura si lasam sa fiarba cca 15-20 min, (pana ce este cartoful fiert pana la jumate cum zice bunica).
Adaugam rosiile tocate si bucatile de slanina pentru a da gust ciorbe, bors acru dupa gust si lasam sa fiarba cca 5 min.
Intr-un bol batem ouale cu smantana, leusteanul si adaugam treptat zeama pana ce ajunge la temperatura ciorbei.
Turnam amestecul in oala cu ciorba, moment in care scoatem bucatile de slanina (nu le aruncam ca sunt asa bune cu mamaliga zice bunica) si sincer cu un catel de usturoi langa slanina tare bun este. Acum este momentul daca vrem sa adaugam o mana de fidea.
Lasam sa fiarba 2-3 clocote, oprim focul si adaugam patrunjel verde.
Pregatim bolurile si servim ciorba cu ceapa rosie alaturi si noi o servim cu mamaliguta.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii