Ciorba Racoritoare de Sfecla Rosie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g sfecla rosie (o sfecla de marime medie)
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 250 ml bors sau 2 linguri praf de bors
  • ulei
  • leustean
  • patrunjel
  • 2 cartofi

Mod de preparare

Morcovul, patrunjelul si ceapa se rad pe razatoarea cu gauri mari si se inabusa cam 2 minute in 3 linguri de untdelemn.

Se stinge cu 2 l apa rece si se fierbe 30 minute.

Sfecla curatata se rade pe razatoarea cu gauri mari, iar cartofii se taie cubulete. Se adauga in supa care fierbe.

Cand toate sunt fierte se acreste cu bors sau zeama de lamaie.

Pentru aroma se adauga patrunjel si leustean tocat. Un clocot si gata

Se poate servi calda sau si mai bine rece, ca sa iti aduca aminte de gustul ciorbei de loboda de la tara.
Pofta bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa