Ciorba de Vitel cu Tarhon

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • os cu maduva de vita 1kg
  • pulpa macra de vitel 1kg
  • ceapa 200 g
  • patrunjel radacina 100 g
  • morcov 200 g
  • telina 150 g
  • cartofi rosii 200 g
  • zeama de lamaie 100ml
  • ulei 50ml
  • tarhon verde 2 legaturi, 60 g
  • leustean 1 legatura
  • patrunjel verde 1 legatura
  • sare 40 g

Mod de preparare

Oasele sparte si carnea intreaga se spala, se oparesc intr-un litru de apa, dupa care se pun la fiert cu 3,5 litri de apa cu un praf de sare, timp de 1 ora si jumatate. Se spumeaza de cite ori este nevoie, se strecoara in alta oala ca sa nu ramina oscioare si se continua fierberea cu carnea ramasa.

Se adauga ceapa tocata marunt, legumele se curata, se spala, se taie cubulete mici, se calesc in ulei 5 min, se adauga in oala cartofi cubulete se mai fierb 20 min, se adauga tarhonul curatit, spalat, oparit si tocat marunt, zeama de lamaie. Galbenusurile de ou se amesteca intr-un bol impreuna cu smantana, se subtiaza cu zeama din ciorba, amestecind.

Oala se ia de pe focsi se adauga compozitia de smantana cu ou, se amesteca si se serveste cu verdeata tcata marunt

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars