Ciorba de Vitel cu Tarhon

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • os cu maduva de vita 1kg
  • pulpa macra de vitel 1kg
  • ceapa 200 g
  • patrunjel radacina 100 g
  • morcov 200 g
  • telina 150 g
  • cartofi rosii 200 g
  • zeama de lamaie 100ml
  • ulei 50ml
  • tarhon verde 2 legaturi, 60 g
  • leustean 1 legatura
  • patrunjel verde 1 legatura
  • sare 40 g

Mod de preparare

Oasele sparte si carnea intreaga se spala, se oparesc intr-un litru de apa, dupa care se pun la fiert cu 3,5 litri de apa cu un praf de sare, timp de 1 ora si jumatate. Se spumeaza de cite ori este nevoie, se strecoara in alta oala ca sa nu ramina oscioare si se continua fierberea cu carnea ramasa.

Se adauga ceapa tocata marunt, legumele se curata, se spala, se taie cubulete mici, se calesc in ulei 5 min, se adauga in oala cartofi cubulete se mai fierb 20 min, se adauga tarhonul curatit, spalat, oparit si tocat marunt, zeama de lamaie. Galbenusurile de ou se amesteca intr-un bol impreuna cu smantana, se subtiaza cu zeama din ciorba, amestecind.

Oala se ia de pe focsi se adauga compozitia de smantana cu ou, se amesteca si se serveste cu verdeata tcata marunt

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Colacei Bucovineni
4
Dulciuri

Colacei Bucovineni

Colacei Bucovineni
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Sărățele cu susan
Bucataras.RO

Sărățele cu susan

Astăzi am ajuns devreme acasă si m-am gândit să fac niște sărățele cu susan. Vroiam să fac și eu de ceva vreme...

Sărățele cu susan
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia