Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat

Ingrediente

  • 1/2 varza alba
  • 4 cepe verzi
  • 1 carnat afumat
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 150 g smantana
  • 2 linguri ulei
  • paprika
  • sare, piper
  • patrunjel proaspat tocat
  • sare neagra de Hawaï

Mod de preparare

Varza se taie fideluta. Ceapa se curata si se taie marunt.
Carnatul se taie rondele si se pune la prajit intr-o oala adanca in uleiul incalzit impreuna cu pudra de paprika.
Se adauga ceapa si se calesc impreuna. Se pune apoi varza si se gateste pana se inmoaie putin varza.
Puneti sare, piper si concentratul de rosii.
Se acopera varza cu apa clocotita.
Acoperiti si se lasa la fiert 50 minute (verificati daca varza este fiarta si adaugati apa daca doriti o ciorba mai lichida).
Cand este gata, puneti smantana si verdeata tocata.
Serviti fierbine cu mamaliga sau paine completa. Decorati cu sare neagra de Hawaï.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate