Ciorba de Varza Acra cu Ciuperci

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g varza murata;
  • 1 ceapa potrivita;
  • 1 morcov;
  • 1 radacina de patrunjel;
  • 1/2 telina;
  • 2 cartof;
  • 250 g ciuperci mici;
  • 4 lingura cu ulei;
  • 1 lingura bulion;
  • un varf cutit de nucsoara;
  • 1 crenguta de cimbru;
  • sare;
  • piper;
  • marar

Mod de preparare

1) Tai zarzavaturile de supa cubulete; cartofii felii groase pe lungime; ceapa marunt si varza fideluta.
2) Le calesti in ulei bine incins, mai intai ceapa si zarzavaturile, apoi adaugi varza si 150 ml apa fierbinte. Lasi totul sa fiarba acoperit 15 minute la foc moderat.
3) Adaugi ciupercile intregi si mai fierbi inca 10 minute. Completezi cu 1,5 l apa calda si cand da in fiert adaugi bulionul, cimbrul, nucsoara, sare si piper dupa gust si lasi sa fiarba inca 1-2 minute.
Se serveste fierbinte, garnisita cu marar verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate