Ciorba de Varza Acra cu Ciuperci

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g varza murata;
  • 1 ceapa potrivita;
  • 1 morcov;
  • 1 radacina de patrunjel;
  • 1/2 telina;
  • 2 cartof;
  • 250 g ciuperci mici;
  • 4 lingura cu ulei;
  • 1 lingura bulion;
  • un varf cutit de nucsoara;
  • 1 crenguta de cimbru;
  • sare;
  • piper;
  • marar

Mod de preparare

1) Tai zarzavaturile de supa cubulete; cartofii felii groase pe lungime; ceapa marunt si varza fideluta.
2) Le calesti in ulei bine incins, mai intai ceapa si zarzavaturile, apoi adaugi varza si 150 ml apa fierbinte. Lasi totul sa fiarba acoperit 15 minute la foc moderat.
3) Adaugi ciupercile intregi si mai fierbi inca 10 minute. Completezi cu 1,5 l apa calda si cand da in fiert adaugi bulionul, cimbrul, nucsoara, sare si piper dupa gust si lasi sa fiarba inca 1-2 minute.
Se serveste fierbinte, garnisita cu marar verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici