In oala cu ulei se soteaza ceapa, ardeii, radacinoasele taiate cubulete mici, se adauga 1/2 din bucata de sfecla rasa, dupa 5 min. se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, rosiile pasate cu blenderul, se amesteca totul bine, iar dupa 10 min se adauga 1-2 l de apa, 1 lingurita rasa cu sare si 1/2 lingurita zahar si se lasa la fiert incet.
Dupa ce totul este fiert, se adauga orezul, crenguta de cimbru, borsul fiert separat, se completeaza cu apa, leusteanul taiat marunt, iar cand incepe sa fiarba, se adauga a doua jumatate de sfecla rosie rasa fin, pentru culoare.
Se potriveste de gust, apoi se opreste focul.
Cine doreste, inainte de a pune sfecla, se sparg 3-4 oua, iar cand au fiert ouale, atunci se adauga sfecla rasa si se opreste focul.
Se serveste rece cu ceapa!
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii