Ciorba de vara cu sfecla rosie

Portii
10
Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de vara cu sfecla rosie

Ingrediente

  • 1 sfecla rosie mare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 felie de telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 500 g rosii
  • 500 g cartofi
  • 1 l de bors
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 20 ml ulei
  • leustean
  • 1 crenguta de cimbru
  • sare
  • 1 lingura orez

Mod de preparare

In oala cu ulei se soteaza ceapa, ardeii, radacinoasele taiate cubulete mici, se adauga 1/2 din bucata de sfecla rasa, dupa 5 min. se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, rosiile pasate cu blenderul, se amesteca totul bine, iar dupa 10 min se adauga 1-2 l de apa, 1 lingurita rasa cu sare si 1/2 lingurita zahar si se lasa la fiert incet.
Dupa ce totul este fiert, se adauga orezul, crenguta de cimbru, borsul fiert separat, se completeaza cu apa, leusteanul taiat marunt, iar cand incepe sa fiarba, se adauga a doua jumatate de sfecla rosie rasa fin, pentru culoare.
Se potriveste de gust, apoi se opreste focul.
Cine doreste, inainte de a pune sfecla, se sparg 3-4 oua, iar cand au fiert ouale, atunci se adauga sfecla rasa si se opreste focul.
Se serveste rece cu ceapa!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc