In oala cu ulei se soteaza ceapa, ardeii, radacinoasele taiate cubulete mici, se adauga 1/2 din bucata de sfecla rasa, dupa 5 min. se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, rosiile pasate cu blenderul, se amesteca totul bine, iar dupa 10 min se adauga 1-2 l de apa, 1 lingurita rasa cu sare si 1/2 lingurita zahar si se lasa la fiert incet.
Dupa ce totul este fiert, se adauga orezul, crenguta de cimbru, borsul fiert separat, se completeaza cu apa, leusteanul taiat marunt, iar cand incepe sa fiarba, se adauga a doua jumatate de sfecla rosie rasa fin, pentru culoare.
Se potriveste de gust, apoi se opreste focul.
Cine doreste, inainte de a pune sfecla, se sparg 3-4 oua, iar cand au fiert ouale, atunci se adauga sfecla rasa si se opreste focul.
Se serveste rece cu ceapa!
Pofta buna!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii