In oala cu ulei se soteaza ceapa, ardeii, radacinoasele taiate cubulete mici, se adauga 1/2 din bucata de sfecla rasa, dupa 5 min. se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, rosiile pasate cu blenderul, se amesteca totul bine, iar dupa 10 min se adauga 1-2 l de apa, 1 lingurita rasa cu sare si 1/2 lingurita zahar si se lasa la fiert incet.
Dupa ce totul este fiert, se adauga orezul, crenguta de cimbru, borsul fiert separat, se completeaza cu apa, leusteanul taiat marunt, iar cand incepe sa fiarba, se adauga a doua jumatate de sfecla rosie rasa fin, pentru culoare.
Se potriveste de gust, apoi se opreste focul.
Cine doreste, inainte de a pune sfecla, se sparg 3-4 oua, iar cand au fiert ouale, atunci se adauga sfecla rasa si se opreste focul.
Se serveste rece cu ceapa!
Pofta buna!
"Retete pentru mese in familie"
Mancare de mazare verdeInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii