Carnea o spalam si o taiem fasii lungi, iar legumele le curatam si le taiem marunt (mie imi place ca morcovul si pastarnacul sa le tai cubulete mici, dar se pot da si pe razatoare).
Intr-o oala punem la fiert fasiile de carne cu putina sare si cand a inceput sa fiarba spumam bine, apoi adaugam legumele si pasta de ardei pe care am preparat-o din toamna la borcan.
Lasam sa fiarba la oala sub presiune circa 20 minute sau la oala simpla pana cand carnea este bine fiarta, la fel si legumele.
Dupa ce au fiert adaugam si taiteii (eu am folosit taitei lati care sunt facuti cu ou, dar voi puteti pune de care aveti) si lasam sa fiarba atat cat scrie pe ambalaj, in cazul meu 11 minute.
Stingem focul si ne ocupam de smantana cu galbenusurile pe care le amestecam intr-un bol, iar peste adaugam cate un polonic de ciorba si amestecam energic cu un tel, dupa 3,4 polonice
turnam compozitia din bol in oala cu ciorba.
Potrivim de sare si acrim cu bors dupa gust, iar la final presaram patrunjel verde.
Se serveste cu paine si ardei iuti.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraSa le spunem briose foarte gustoase si usor mai dietetice.....merita probate.
Briose cu branzeturi si seminteO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii