Ciorba de pui cu smantana

Postat pe: 15-02-2019
(0)

Ingrediente

3 pulpe de pui dezosate
1 ceapa
1 morcov
1 pastarnac
2 linguri pasta de ardei sau 1/2 ardei rosu
2 galbenusuri
4-5 linguri smanatana 15% materie grasa
taitei
sare
bors
patrunjel verde
apa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

10min
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Carnea o spalam si o taiem fasii lungi, iar legumele le curatam si le taiem marunt (mie imi place ca morcovul si pastarnacul sa le tai cubulete mici, dar se pot da si pe razatoare).
Intr-o oala punem la fiert fasiile de carne cu putina sare si cand a inceput sa fiarba spumam bine, apoi adaugam legumele si pasta de ardei pe care am preparat-o din toamna la borcan.
Lasam sa fiarba la oala sub presiune circa 20 minute sau la oala simpla pana cand carnea este bine fiarta, la fel si legumele.
Dupa ce au fiert adaugam si taiteii (eu am folosit taitei lati care sunt facuti cu ou, dar voi puteti pune de care aveti) si lasam sa fiarba atat cat scrie pe ambalaj, in cazul meu 11 minute.
Stingem focul si ne ocupam de smantana cu galbenusurile pe care le amestecam intr-un bol, iar peste adaugam cate un polonic de ciorba si amestecam energic cu un tel, dupa 3,4 polonice
turnam compozitia din bol in oala cu ciorba.
Potrivim de sare si acrim cu bors dupa gust, iar la final presaram patrunjel verde.
Se serveste cu paine si ardei iuti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de pui cu smantana" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

O ciorbita numai buna pentru zilele reci de iarna, foarte gustoasa, lejera cu multe legume si perfecta atat pentru cei mici cat si pentru cei mari.

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de pui cu smantana