Ciorba de porc cu legume

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de porc cu legume

Ingrediente

  • 700 g pulpa de porc
  • 1 ceapa alba mare
  • 2-3 morcovi
  • 1 buc pastarnac
  • 1 buc radacina de patrunjel
  • 1/4 de telina (daca e mare)
  • 1 borcan mic cu fasole verde
  • 1 canita mica mazare
  • 200 g conopida
  • 3-4 cartofi rosii
  • 2-3 rosii mari de gradina
  • 200 ml bulion
  • sare dupa gust
  • 30 ml ulei
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Mai intai se spala carnea, apoi se opareste pentru cateva minute. Se scoate din apa, se clateste si se taie in bucatele potrivite. Intre timp se pune apa la fiert intr-o oala de 5 litri. Cand incepe sa fiarba apa se adauga carnea. Se spumeaza daca este nevoie.

Intre timp se curata legumele si se spala. Morcovii se taie in cubulete mici, la fel si telina si pastarnacul. Ceapa se taie marunt si patrunjelul se taie in patru dar nu de tot si se pune asa in oala.

Intr-o craticioara se pune uleiul la incins apoi se adauga morcovii si se lasa la calit pana iese culoarea din morcovi, apoi se adauga restul legumelor. La final se adauga ceapa, se amesteca, se lasa 2-3 minute la calit apoi se stinge cu apa din oala.

Cand este carnea fiarta pe jumatate, se adauga legumele si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Intre timp se adauga si 1 lgt de sare.

Mazarea se pune separat la fiert. Conopida se spala apoi se rupe in buchetele mai mici. Cartofii se curata, se spala si se taie in cuburi potrivite.

Rosiile se oparesc si se decojesc apoi se taie in cuburi.

Cand sunt pe jumatate fierte legumele, se adauga fasolea verde, conopida, cartofii si rosiile. Se lasa sa fiarba pana cand sunt gata legumele.

Spre final se adauga mazarea fiarta inainte si bulionul. Se potriveste de sare si se mai lasa sa dea cateva clocote impreuna. Se ia de pe foc si se pune patrunjelul tocat marunt si se acopera oala pentru a se imbina aromele.

Pofta buna sa aveti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 35 %
999.99 lei
649.99 lei
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
2
Conserve, muraturi

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
Gogosari Copti cu Usturoi
3
Garnituri

Gogosari Copti cu Usturoi

Gogosari Copti cu Usturoi
Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide
4
Conserve, muraturi

Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide

Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
5
Conserve, muraturi

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Parteneri
Nectar de visine
Bucataras.RO

Nectar de visine

Anul asta a fost un an bogat in visine, fata de anul trecut cand n-am vazut 2-3 visine in visin.Asa ca am zis sa fac si niste...

Nectar de visine
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia