Ingrediente
● 700 g pulpa de porc |
● 1 ceapa alba mare |
● 2-3 morcovi |
● 1 buc pastarnac |
● 1 buc radacina de patrunjel |
● 1/4 de telina (daca e mare) |
● 1 borcan mic cu fasole verde |
● 1 canita mica mazare |
● 200 g conopida |
● 3-4 cartofi rosii |
● 2-3 rosii mari de gradina |
● 200 ml bulion |
● sare dupa gust |
● 30 ml ulei |
● patrunjel verde tocat |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min

GĂTIRE
01h:10min

PORȚII
12 portii
Mai intai se spala carnea, apoi se opareste pentru cateva minute. Se scoate din apa, se clateste si se taie in bucatele potrivite. Intre timp se pune apa la fiert intr-o oala de 5 litri. Cand incepe sa fiarba apa se adauga carnea. Se spumeaza daca este nevoie.
Intre timp se curata legumele si se spala. Morcovii se taie in cubulete mici, la fel si telina si pastarnacul. Ceapa se taie marunt si patrunjelul se taie in patru dar nu de tot si se pune asa in oala.
Intr-o craticioara se pune uleiul la incins apoi se adauga morcovii si se lasa la calit pana iese culoarea din morcovi, apoi se adauga restul legumelor. La final se adauga ceapa, se amesteca, se lasa 2-3 minute la calit apoi se stinge cu apa din oala.
Cand este carnea fiarta pe jumatate, se adauga legumele si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Intre timp se adauga si 1 lgt de sare.
Mazarea se pune separat la fiert. Conopida se spala apoi se rupe in buchetele mai mici. Cartofii se curata, se spala si se taie in cuburi potrivite.
Rosiile se oparesc si se decojesc apoi se taie in cuburi.
Cand sunt pe jumatate fierte legumele, se adauga fasolea verde, conopida, cartofii si rosiile. Se lasa sa fiarba pana cand sunt gata legumele.
Spre final se adauga mazarea fiarta inainte si bulionul. Se potriveste de sare si se mai lasa sa dea cateva clocote impreuna. Se ia de pe foc si se pune patrunjelul tocat marunt si se acopera oala pentru a se imbina aromele.
Pofta buna sa aveti! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de porc cu legume" nu uita sa ii faci un review.
Intre timp se curata legumele si se spala. Morcovii se taie in cubulete mici, la fel si telina si pastarnacul. Ceapa se taie marunt si patrunjelul se taie in patru dar nu de tot si se pune asa in oala.
Intr-o craticioara se pune uleiul la incins apoi se adauga morcovii si se lasa la calit pana iese culoarea din morcovi, apoi se adauga restul legumelor. La final se adauga ceapa, se amesteca, se lasa 2-3 minute la calit apoi se stinge cu apa din oala.
Cand este carnea fiarta pe jumatate, se adauga legumele si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Intre timp se adauga si 1 lgt de sare.
Mazarea se pune separat la fiert. Conopida se spala apoi se rupe in buchetele mai mici. Cartofii se curata, se spala si se taie in cuburi potrivite.
Rosiile se oparesc si se decojesc apoi se taie in cuburi.
Cand sunt pe jumatate fierte legumele, se adauga fasolea verde, conopida, cartofii si rosiile. Se lasa sa fiarba pana cand sunt gata legumele.
Spre final se adauga mazarea fiarta inainte si bulionul. Se potriveste de sare si se mai lasa sa dea cateva clocote impreuna. Se ia de pe foc si se pune patrunjelul tocat marunt si se acopera oala pentru a se imbina aromele.
Pofta buna sa aveti! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de porc cu legume" nu uita sa ii faci un review.
Observatii
Timpul de preparare poate diferi in functie de carne!Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany