Ciorba de porc cu legume

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de porc cu legume

Ingrediente

  • 700 g pulpa de porc
  • 1 ceapa alba mare
  • 2-3 morcovi
  • 1 buc pastarnac
  • 1 buc radacina de patrunjel
  • 1/4 de telina (daca e mare)
  • 1 borcan mic cu fasole verde
  • 1 canita mica mazare
  • 200 g conopida
  • 3-4 cartofi rosii
  • 2-3 rosii mari de gradina
  • 200 ml bulion
  • sare dupa gust
  • 30 ml ulei
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Mai intai se spala carnea, apoi se opareste pentru cateva minute. Se scoate din apa, se clateste si se taie in bucatele potrivite. Intre timp se pune apa la fiert intr-o oala de 5 litri. Cand incepe sa fiarba apa se adauga carnea. Se spumeaza daca este nevoie.

Intre timp se curata legumele si se spala. Morcovii se taie in cubulete mici, la fel si telina si pastarnacul. Ceapa se taie marunt si patrunjelul se taie in patru dar nu de tot si se pune asa in oala.

Intr-o craticioara se pune uleiul la incins apoi se adauga morcovii si se lasa la calit pana iese culoarea din morcovi, apoi se adauga restul legumelor. La final se adauga ceapa, se amesteca, se lasa 2-3 minute la calit apoi se stinge cu apa din oala.

Cand este carnea fiarta pe jumatate, se adauga legumele si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Intre timp se adauga si 1 lgt de sare.

Mazarea se pune separat la fiert. Conopida se spala apoi se rupe in buchetele mai mici. Cartofii se curata, se spala si se taie in cuburi potrivite.

Rosiile se oparesc si se decojesc apoi se taie in cuburi.

Cand sunt pe jumatate fierte legumele, se adauga fasolea verde, conopida, cartofii si rosiile. Se lasa sa fiarba pana cand sunt gata legumele.

Spre final se adauga mazarea fiarta inainte si bulionul. Se potriveste de sare si se mai lasa sa dea cateva clocote impreuna. Se ia de pe foc si se pune patrunjelul tocat marunt si se acopera oala pentru a se imbina aromele.

Pofta buna sa aveti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)
4
Italia

Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)

Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)
Prajitura cu ciocolata si cocos
5
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos