Curatam ,spalam si taiem legumele in bucati uniforme . Ghimbirul il taiem in cateva felii si il punem deoparte . Ceapa solzisori ,iar usturoiul il pisam cu spatele unui cutit.
Pestele (eu am avut o bucata mare de coada de peste ) il spalam bine in apa rece si il punem la fiert in 2.5 litri cu sare si 2 foi de dafin.
Daca folositi peste file atunci aceasta operatiune nu mai este necesara.
Lasam sa fiarba pana cand putem alege carnita de pe oase. Strecuram supa si lasam deoparte .
Intr-o oala punem la incins uleiul si ghimbirul, il lasam sa isi lase aroma si apoi il scoatem . Adaugam ceapa si o calim .
Punem morcovul, patrunjelul si telina si le lasam cateva minute. Peste ele turnam supa de peste (pe care am lasat-o deoparte) si lasam sa dea in clocot . Adaugam varza , cartoful si usturoiul . Lasam sa fiarba pana se inmoaie legumele .
Pana se fierb legumele curatam carnea de peste de oase .
Adaugam rosiile decojite si taiate cubulete , asezonam cu sare si piper si punem carnea de peste . Lasam sa dea cateva clocote si oprim focul. Presaram deasupra patrunjel verde .
La servire se adauga zeama de lamaie , smantana sau mujdei de usturoi.
Pofta buna.
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii