Ciorba de perisoare

Postat pe: 21-02-2018
(0)

Ingrediente

aproximativ 1 kg pulpa de vitel
2-3 linguri de gris
1 ou
1 lingurita marar(uscat am avut eu)
sare dupa gust
2 morcovi
1 ceapa rosie
2-3 linguri ulei de masline
1 gogosar
1 radacina patrunjel
1/2 radacina de telina
1 legatura patrunjel
1 legatura leustean
1 pachetel mic de taitei Rolton(sau si mai bine taitei de casa)
500 ml bors(mai mult sau mai putin, in functie de gustul fiecaruia)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

8 portii
Carnea de vitel se curata de pielite, se spala si se da prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie. Se condimenteaza cu sare si marar, se adauga grisul si oul si se amesteca bine. Din carnea rezultata, cu mainile umede facem perisoare. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga si restul legumelor:morcovul, gogosarul, patrunjelul radacina, telina taiate ca pt ciorba. Se adauga o cescuta mica de apa, se pune capac peste oala si se lasa legumele sa se inabuse. Apoi se adauga apa peste legume atat cat dorim sa facem ciorba si sa tinem cont ca mai punem si bors. Cand da in clocot adaugam si perisoarele si lasam sa fiarba 30-40 minute. Dupa ce perisoarele sunt fierte, adaugam borsul, taiteii, sare dupa gust si lasam sa mai fiarba 5 minute. Oprim focul si adaugam patrunjelul si leusteanul tocate marunt.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de perisoare" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

1. grisul poate fi inlocuit cu orez(eu prefer grisul pt ca ies perisoarele mai finutze)
2. serviti dupa preferinte cu smantana si ardei iute

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de perisoare