Ciorba de perisoare

Portii
10
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de perisoare

Ingrediente

  • 400 g carne tocata de porc;
  • 1 morcov ras;
  • 1 ceapa uscata;
  • jumatate de cutie de rosii;
  • 1 lingura de orez;
  • Zeama de varza;
  • 1 ou;
  • optional: verdeturi

Mod de preparare

Ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza mi se pare foarte potrivita dupa perioada Sarbatorilor si o reteta numai buna pentru sezonul rece.

Mod de preparare:
Se pun la fiert intr-o oala de 5 litri, apa cu o lingurita de sare, o ceapa taiata marunt, morcovul ras, rosiile la cutie (eu folosesc aproximativ jumatate de cutie). Se spumeaza la nevoie. Se adauga si 1 lingura de orez spalat bine.

Cand este aproape gata, se prepara perisoarele. Se pune intr-un vas carnea tocata, o lingurita cu sare si un ou si se amesteca bine. Intr-un castronel punem apa, ca sa ne umezim tot timpul mainile si formam perisoarele.

Adaugam perisoarele in ciorba, vom sti ca sunt fierte cand acestea se ridica la suprafata. Se adauga zeama de varza dupa gust (eu de obicei pun 500ml la o oala de 5 litri), se mai lasa 2 minute si se ia focul. Se adauga verdeturi proaspete, daca aveti.


Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/ciorba-de-perisoare-3.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici