Ciorba de perisoare

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Ciorba de perisoare

Ingrediente

  • sare
  • Ingrediente perisoare:
  • 1 kg carne tocata (amestec porc si vita)
  • 2 oua
  • 1/2 legatura patrunjel tocata
  • 50 gr orez
  • 1 ceapa potrivita ca marime
  • piper
  • Pentru ciorba:
  • 1 morocov
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 cutie rosii taiate cubulete
  • 1 cartof mediu
  • sare
  • patrunjel verde
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 ou
  • dupa gustul si preferinta fiecaruia: bors,zeama de varza,otet,zeama de lamaie

Mod de preparare

Curatam si spalam toate legumele pentru ciorba.Cartoful se taie cubulete potrivite ca marime. Morcovul, telina,ceapa si pastarnacul se dau pe razatoarea cu ochiuri mari,dar la fel de bine se pot taia si cubulete.Aici depinde de gustul fiecaruia dintre noi.Intr-o oala mai mare punem circa 5 litrii de apa, legumele, rosiile taiate cubulete si lasam sa fiarba pana cand legumele sunt aproape patrunse.Intre timp pregatim carnea pentru perisoare.Intr-un castron punem carnea tocata.Adaugam orezul spalat bine,ceapa curatata si data pe razatoarea cu ochiuri mari,ouale,patrunjelul tocat marunt,sare si piper dupa gust.Omogenizam bine compozitia si lasam deoparte circa 5 minute.Cu mana umeda formam bilute rotunde,pe care le lasam deoparte pana cand legumele sunt aproape fierte.Cand legumele sunt aproape fierte,adaugam perisoarele.Lasam sa mai dea in cateva clocote,pana cand carnea si orezul sunt fierte.Adaugam apoi pasta de tomate si borsul pe care l-am fiert in prealabil.Daca mai este nevoie se mai adauga sare dupa gust.Oprim focul si adaugam patrunjelul deasupra.Obtional ciorba de perisoare se poate servi cu smantana si ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Desert gogosi cu flori de salcam
Bucataras.RO

Desert gogosi cu flori de salcam

Am vazut la Merisor astfel de gogosi si, pentru ca salcamii ma imbiau cu parfumul lor, am zis sa incerc si eu sa fac aceste...

Desert gogosi cu flori de salcam
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti