Fasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu, la hidratat, peste noapte.
Soricii i-am pus in apa calduta sa se inmoaie peste noapte si sa iasa sarea din ei .
A doua zi, spalam fasolea si o punem la fiert in apa calda, se lasa sa fiarba 10 minute. Dupa acest timp scurgem apa cu atentie sa nu ne ardem si adaugam alta apa fierbinte peste fasole si o lasam sa fiarba .
Adaugam si sorici care s-au inmuiat peste noapte.
Legumele le curatam si le spalam bine . Morcovul il taiem rondele mai groase, pastarnacul cuburi, iar ceapa solzisori. Fasolea verde, pastai , o spalam si o rupem daca pastaile sunt lungi.
Cand fasolea uscata este aproape fiarta, adaugam in ea ceapa solzisori, morcovul rondele, pastarnacul cuburi si fasolea pastai.
Lasam sa fiarba pana se inmoaie toate legumele.
Adaugam usturoiul pisat si rosia decojita si taiata cubulete si pudra de ghimbir.
Asezonam cu sare si lasam sa mai dea cateva clocote .
Adaugam fruzele de tarhon si oprim focul .
Seviti calda cu muraturi asortate .
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii