Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Portii
8
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Ingrediente

  • 500 gr fasole cu bobul mare
  • 1 morcov mai mare
  • 1 ciolan afumat de circa 1 kg
  • 1 bucata pastarnac
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 rosie mai mare sau doua mai mici
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 100 ml ulei
  • leustean verde
  • sare daca mai este nevoie
  • 2-3 cepe

Mod de preparare

Cu o seara inainte de a pregati ciorba,spalam fasolea in mai multe ape si o punem la inmuiat.Curatam si spalam legumele.Morcovul,pastarnacul,ceapa,rosia si ardeiul se taie cubulete potrivite.Intr-o oala mai mare punem la fiert ciolanul,fasolea si legumele,mai putin rosiile.Se aduna spuma daca se formeaza, mai ales ca prin fierbere se desprind pielite de pe boabele de fasole.Dupa circa o ora de fiert molcom,adaugam si rosiile.Ei si acum depinde cat de repede fierbe fasolea.Daca este fasole buna si fierbe repede,o mai lasam inca o ora la fiert.Cand ciolanul s-a fiert,se scoate,se dezoseaza si se taie in bucati potrivite.Punem carnea inapoi in olala si lasam sa fiarba.Intre timp tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei,pana se rumeneste usor.Adaugam apoi pasta de tomate si mai tinem 1 minut la foc mic.
Turnam pasta de tomate si ceapa deasupra si mai adaugam sare daca mai este necesar.Oprim focul,tocam leusteanul proaspat sau uscat si presaram deasupra.Este o cirba tare buna.Merge de minune cu ceapa sau iarna cu muraturi.Orice varianta am alege,este o bunatate..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat
5
Dulciuri

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat
Parteneri
Slanina fiarta cu usturoi, boia si piper
Bucataras.RO

Slanina fiarta cu usturoi, boia si piper

Slanina fiarta cu usturoi, boia si piper
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala